ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

BARCELONA EN LA POSTGUERRA 1939-1945


Enviado por   •  22 de Agosto de 2014  •  Monografías  •  391 Palabras (2 Páginas)  •  251 Visitas

Página 1 de 2

BARCELONA EN LA POSTGUERRA 1939-1945

HISTORIA DEL CASTELL

El Castell de Montjuïc va ser una fortalesa militar i, després de la guerra civil, va ser un museu militar. Actualment és un equipament municipal depenent de l'Ajuntament de Barcelona. Està ubicat al cim de la muntanya de Montjuïc de Barcelona, situat a més de 170 m d'altura sobre una terrassa rocosa.

Antecedents del castell de Montjuic

Un farell o talaia medieval destinat a informar mitjançant senyals de la proximitat de vaixells, fou la primera construcció que va ocupar el cim de la muntanya, situada alsud-oest de la ciutat de Barcelona, anomenat aleshores en llatí Mons Judaicus (MontJueu) o Mons Jovicus (Mont de Júpiter).

El nom de Montjuïc deriva de mons judeiqus, expressió que fa referència a la presència a la muntanya del cementiri de la comunitat jueva medieval de Barcelona, documentat com a mínim des del segle IX fins al segle XIV. La destrucció del Call de la ciutat el 1391 va comportar l'abandonament del cementiri.

Història

El 1640, durant la guerra contra Felip IV, es féu en trenta dies la primera fortificació a la muntanya de Montjuïc, en forma de quadrilàter de terra amb revestiment de pedra i fang. Aquesta fortificació provisional va rebutjar l'assalt de les tropes castellanesde Pedro Fajardo de Zúñiga y Requesens, Marquès dels Vélez, el 26 de gener de 1641 (batalla de Montjuïc).

El 1694 es va convertir el fortí primitiu en un castell. La planta ocupava tota la part plana del cim, amb tres baluards mirant cap a terra i una línia de merlets en forma de dents de serra mirant a la mar. La petita fortificació precedent va quedar com un reducte interior.

Durant la Guerra de Successió, el 17 de setembre de 1705, Charles Mordaunt, Lord Peterborough, el conquerí per als catalans, la qual cosa fou un factor que els féu decantar cap a la causa de l'arxiduc Carles. Tanmateix, el 25 d'abril de 1706, fou recuperat per Felip V, malgrat la resistència de set-cents casaques vermelles comandats per Arthur Chichester, Lord Donegall. El 12 de maig els catalans el tornaren a recuperar i no tornà a mans de les tropes borbòniques fins a les cinc de la tarda del 12 de setembre de 1714, en què els barcelonins els el lliuraren, d'acord amb l'article cinquè de les Capitulacions que el mateix dia va imposar a la ciutat el Duc de Berwick.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.3 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com