ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Futbol de Ribera


Enviado por   •  10 de Noviembre de 2014  •  352 Palabras (2 Páginas)  •  152 Visitas

Página 1 de 2

El futbol de Ribera és un conte de la novel•la el cafè de la granota, és exactament el sisè conte.

El conte és una crònica, i es desenvolupa en les Terres de l’Ebre, Mequinensa, Franja de Ponent i més con concretament en un camp de futbol. L’any en el que es troba situat el conte és el 1958 i s’explica 20 anys més tard a través d’una fotografia.

El tema del conte es basa en una crítica contra l’estat i les institucions governamentals a través del futbol.

El RELAT ens explica que en un camp de futbol situat a la Mequinensa, a la vora dels rius Ebre i Segre un dia el qual el Segre estava més cabalós del normal, a causa de la pluja, es va celebrar un partit de futbol amb un equip del desert del Monegres.

L’àrbitre està a FAVOR de l’equip dels Monegres i comencen a cridar en contra del govern dictatorial i les seves institucions.

Quan l’equip local perdia, una gran ona d’aigua va caure sobre aquesta localitat, l’equip local que estaven acostumats a l’aigua i a jugar sobre grans inundacions, van poder seguir jugant amb gran facilitat davant dels nois de secà que no van poder fer gaire cosa més que mirar el partit. Guanyant així 6 a 2 l’equip local.

En aquest conte apareixen diferents personatges; un és el Cristòfol que és el narrador del conte, un altre és la Tadislau Saboja que és la fotògrafa, Oriol Castells que és l’autor del crit, Tomàs Valldebó que és Tomasa la torera i PERúltim l’amo del Café de la Granota el Prexedes.

El conte utilitza un vocabulari autòcton de les terres de l’Ebre i de la Franja de Ponent. També utilitzen expressions locals de Mequinensa i territorials, de les terres occidentals.

A nosaltres el conte ens ha semblat força difícil d’entendre per PART del vocabulari i del que volia aportar el relat, per això, va ser necessari lleguirse el conte dues vegades. Finalment, una vegada analitzat aquest conte, ens ha semblat molt interessant i amb molt tema a dir al marge del futbol encara que el conte estigui basat en l''ambit que envolta aquest esport.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com