ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

ANÀLISI DE MERCAT


Enviado por   •  25 de Febrero de 2015  •  2.635 Palabras (11 Páginas)  •  239 Visitas

Página 1 de 11

OLA CAO

L’any 1940 va ser quan es va fundar Nutrexpa SA per part de José Ignacio Ferrero Cabanach i José M. Ventura Mallofré al barri de Gràcia de Barcelona.

En aquell moment es dedicaven a elaborar productes com ara daus de bullabessa a base de farines i peix fresc dessecat, Llevadura Glòria, Flam Glòria, Crema de cacau i mel de la Granja San Francisco.

Fins que al 1946 s’enregistra i surt al mercat Cola Cao, el producte estrella de Nutrexpa.

ANÀLISI DE MERCAT

Quota de mercat

Cola Cao pertany al grup Nutrexpa, i malgrat les diferencies familiars que han tingut en l’últim any, desencadenant en la separació quedant-se la família Ferrero amb la divisió de cacaus i la família Ventura amb la divisió de galetes. Cola Cao ha seguit creixent i no li ha afectat aquesta crisi en l’empresa, ja que l’últim any va obtenir uns ingressos de 450 milions d’euros, que es van vendre a 60 països en tot el món, és una gran xifra.

Cola Cao va obtenir un lloc privilegiat en el mercat, és la principal marca del mercat de cacau en pols, gràcies a la fidelització dels seus clients, on pràcticament es consumeix en tota Espanya. Per ampliar al seu mercat potencial, va treure al mercat altres productes basats en el Cola Cao original, de forma que ho consumissin encara més gent, podent arribar a totes les cases.

Encara que té un preu una mica més elevat que altres productes similars, les famílies confien en aquesta marca, i prefereixen pagar una mica més, per un producte de qualitat que els hi transmet confiança.

Facturació Nutrexpa 2008 és de 270 milions, tots en el sector de l’alimentació.

Va tenir uns ingressos 2012 de 450 milions i contava amb 1.600 empleats. L’empresa ven a l’any aproximadament 60 milions d’envasos.

El grup Nutrexpa va facturar 569 milions d’euros el 2013 i té més de 1.800 treballadors, segons ens ha informat la pròpia companyia, Cola Cao proporciona el 45% d’aquesta facturació.

Facturació Nutrexpa 2008 és de 270 milions, tots en el sector de l’alimentació.

La versió preferida i més venuda per els consumidors és la recepta original segons el portador de l’empresa, encara que també reconeix que el consumidor és més exigent i també demanda productes més adaptats a les seves necessitats. A més tenen un clients poc definit.

El grupo catalán, por su parte, tras esta adquisición tendrá presencia industrial en seis comunidades autónomas: Madrid, Cataluña, Castilla-León, Cantabria, Navarra y el País Vasco, con un total de nueve fábricas, además de filiales productivas en Portugal, China y Chile. El pasado año facturó 475 millones de euros, ligeramente por encima de 2010, y emplea a 1.650 personas.

Qui pren la beguda?

Els pares d’avui en dia ja esmorzaven Cola Cao quan eren petits i molts el segueixen prenen, així que els pots que tenen a casa ja no només són per els seus fills. El Cola Cao és un dels productes amb el que quasi tothom ha crescut. Els pares els hi donen a els seus fills ja com una tradició.

La fixació del preu de Cola Cao és un dels ideals amb el qual poguin aconseguir un preu amb el que la rentabilitat sigui la més gran possible sobre el capital invertit. Així poder obtenir una quota de mercat òptima i un preu competitiu.

La demanda de Cola Cao compta amb una tendència inelàstica, el qual permet, que el preu pugui augmentar sense veure reduïda la seva demanda.

Segons el portaveu de l’empresa, explica que la recepta preferida i més venuda és la del Cola Cao Original, encara que també reconeix que el consumidor és cada vegada més exigent i demanda productes més adaptats a les seves necessitats. A més, el client està poc definit ja que els pares ja esmorzaven Cola Cao quan eren petits i molts segueixen prenent-lo actualment, així que els pots de cacau que tenen a casa no són només per els seus fills.

Tradicionalment, Cola Cao ha anat dirigit a nens i joves compresos entre 5 i 20 anys, però durant els últims anys hi ha hagut una ampliació de segment, ja que s’ha llançat al mercat una diversitat de productes dirigits a un públic d’edats i necessitats diferents. Això els hi permet:

- Augmentar la quota de mercat

- Reforçar la imatge positiva de la marca, ja que els consumidors valoren que s’ofereixi productes per totes les edats i que l’empresa es preocupi d’intentar satisfer les seves necessitats.

Aquesta segmentació la podem observar a través dels productes que Cola Cao ofereix al mercat.

Per els més petits de la casa s’ofereix Cola Cao Turbo ja que al ser un cacau soluble instantani fa que no quedin grumolls al moment de prendre’l.

Si ens seguim fixant a la part del segment de els consumidors amb menys edat, però en aquest cas que vulguin prendre’s el Cola Cao fora de casa, sigui per esmorzar o berenar a l’escola o a qualsevol lloc i moment del dia, s’ofereix el Cola Cao Energy, per tal de captar aquest segment i poder satisfer la seva necessitat.

Per els consumidors adults trobem al mercat el Cola Cao amb Fibra + 0%, del qual a més d’estar dirigit a qui vulgui cuidar la seva alimentació amb fibra, té també com a prioritat cuidar-se i prendre productes sense grassa o sucres afegits.

Per joves o adults que cuidin la seva línia existeix la gama de Cola Cao 0%, sobretot per a joves compreses entre 15 i 30 anys que tinguin preocupació per el seu pes.

Amb tot el que hem pogut comprovar, el principal criteri per a la segmentació de mercat de Cola Cao és socioeconòmic i principalment l’edat, ja que en funció de l’edat de cada consumidor, s’ofereixen diferents tipus de producte Cola Cao per adaptar-se a cada un d’ells.

Per tal de poder ampliar més la seva quota de mercat, recentment, a través d’alguns anuncis publicitaris ha buscat conquistar de nou a aquells consumidors que de petits prenien Cola Cao i amb el temps van deixar de prendre’l. Aquesta campanya s’anomena “la recaída”.

CONSUMIDORES POTENCIALES

Según los criterios de segmentación más adecuados, el público objetivo de Cola-Cao Original

queda definido de la siguiente forma:

-Segmentos por criterios demográficos: niños y jóvenes de 1 a 25 años y mujeres de 20

a 45 años, de todas las clases socio-económicas y de todos los estratos formativos, solteros y

casados o solteros con un hijo o más. y

Segmentos por criterios geográficos: todos los Estados del mundo, de climas variados

divididos en los distintos Estados Nacionales y sus subdivisiones territoriales correspondientes.

-Segmentos por criterios de uso del producto: consumidores del desayuno y

consumidores de la

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (16 Kb)
Leer 10 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com