ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Filosofia derecho apuntes


Enviado por   •  7 de Enero de 2018  •  Apuntes  •  984 Palabras (4 Páginas)  •  268 Visitas

Página 1 de 4

FILOSOFIA

TEMA 1

Valor de justícia y repercusión en el Derecho.

Profesor August Monzón:

Dos grandes bloques de culturas o civilizaciones humanas:

1.Visió cósmica:

-Sedentarisme: societat en les quals ja existeix una civilitzación asentada. Son cultures que no son nòmades sino que estàn establides sobre un territori concret.

--Animisme/Panteisme: religions primitives que diu que tot lo que l'envolta està dotat  de esperit , tots els elements naturals. Eixa sensació de esspiritualitat vol traslladar-la a tot el que l'envolta. Deu està en tot i es troba en totes les realitats naturals. Dona lloc al desemvolupament en religions politeístes, perque comencen a construir idees de divinitat al voltant de tots els elements naturals que ens envolten.

-Inmanència: allò espiritual està intrinsecament unit a les realitats materials que envolten a la persona. Es a dir no hi ha un Deu que estiga fora del mòn.

El temps per a aquesta cultura es duració, permanència, es una roda. Es una idea intimament lligada al que la persona observa en la vida natural. Tot està lligat a eixa visió circular dels elements naturals. No hi ha principi ni final , per tant es un cicle continu i perpetu. Es un cicle circular.

Hi ha una sensibilitat natural, costumbrista que es tendent a la permanència a una certa idea de fatalisme perque el destí està escrit ja, es tracta d'anar vivint els cicles i complir el desstí.

-Natura/cosmos: son els elements de la realitat que son a la vegada física i espiritual. Son eixe entorn que envolta la vida de l pesona, en que aquesta està totalment integrada en un sentit:

+natural: la persona nota diferència entre altres elements. Eixa persona es un element més de la natura.

+social: comunitat organitzada de persones

Es produeix un arrelament de la persona en el seu medi natural i social.

Igualtat com a ser natural.

En l'actualitat aquestes cultures fan que tinguen una certa enorme sensibilitat ecològica sobre aquests drets del medi ambient.

Per a aquestes cultures no existeix la dimensió d'individualitat sinò el que prima es l'interés col.lectiu i el be comú, perque la persona individual no te existència per si mateixa. Son cultures molt comunitaristes (primacía de la colectivitat).

Tolerància com a valor de eixa sensibilització cultural d'eixes cultures còsmiques: en les religions pròpies d'aquestes cultures no existeixen dogmes, no existeix una única veritat. Es pot arribar a la veritat des de diferents víes. La idea de veritat està lligada a la idea de be moral i per tant també tenim una pluralitat en la idea de justícia.

Tolerància: pluralitat (cultural, ètnica, lingüística).

Es el contrapunt a una societat uniformitzada, d'unificar de manera estricta, de reduïr a un únic dogma.

Un clar exemple sería l'hinduïsme

-Misticisme: gran capacitat contemplativa. Es busca acostar-se a la perfecció espiritual des de diferents camins. Per tant, el cos i ànima de forma inseparable han d'experimentar eixe camí espiritual i místic cap a la perfecció.

-Estètica: les coses belles son també transmissores de l'armonía espiritual i ha de ser treballada. L'estètica per tant també manifesta aquesta dimensió espiritual.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.4 Kb)   pdf (43.9 Kb)   docx (12.3 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com