ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La Realitat


Enviado por   •  13 de Noviembre de 2013  •  Ensayos  •  505 Palabras (3 Páginas)  •  264 Visitas

Página 1 de 3

LA REALITAT

Per començar anem a vore diverses teories filosòfiques al voltant de la realitat com:

Realitat objetiva

En Descartes, la realitat conceptual, la realitat pròpia de les idees. Es refereix al contingut representatiu de les idees: les notes, característiques o propietats incloses en un concepte.

Realisme

Teoria filosòfica segons la qual l'objecte conegut té una realitat independent de la ment que el coneix i pot existir encara que ningú s'ho pense.

Realitat primordial

Ortega diu "realitat primordial" a la realitat primera, aquella de la qual depenen o sobre la qual descansen la resta de realitats

Realisme immanent o moderat

Teoria per a la qual els universals existeixen, però no separats de les coses concretes ja que són les seves formes o essències. Els seus defensors principals van ser Aristòtil i Sant Tomàs.

Realisme transcendent o exagerat

Teoria per a la qual els universals existeixen i són entitats separades i independents de les coses particulars, incloses les ments humanes. El seu principal representant va ser Plató.

Continuarem, explicant l´oposició entre experiència i raó, bè la concepció és una cosa que tots tenim si recorrem al sentit comú, és molt bàsica (no té un coneixement científic ni tècnic) i elemental (tots els éssers humans tenen concepcions del que els envolta). És la que tenen els éssers humans, sense cultura, educació, etc., Relacionat amb el sentit comú.

Està bé per a les primeres etapes de la vida però després ens cal alguna cosa més, i per a això, recorrem a la filosofia i a la ciència. La concepció de la realitat és una cosa innata, espontània (es refereix al concepte de la realitat que té algú per sentit comú) i natura. No ens conformem amb el sentit comú, i per obtenir respostes acudim al coneixement filosòfic i científic. Si tenim en compte això, l´Experiència és el conjunt de fenòmens, fets, objectes, etc., Que ens envolten i formen la nostra vida. Són tangibles, visibles, es poden captar i reconèixer. En el món real es manifesten i captem la seva manifestació. Tots els sistemes filosòfics que estudien la realitat i l'experiència es diuen empiristes.

En canvi, els que es basen en la raó es diuen moviments racionalistes. Els empirismes aporten les dades visibles que són a la realitat i els coneixements experimentals. El racionalisme pensa que un conjunt de dades si van sols no serveixen de res, perquè tinguin utilitat hem de raonar.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.1 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com