ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Los más importantes filósofos de la antigüedad


Enviado por   •  9 de Enero de 2015  •  Informes  •  229 Palabras (1 Páginas)  •  171 Visitas

Introducció:

Els filòsofs més importants cínics van ser Diògenes de Sínope, aquest és el membre més conegut d’aquest corrent de pensament , altre filòsof és Crates de Tebes que va ser el deixeble més cèlebre de Dioògenes, mestre al seu torn de Zenó de Cition, aquest últim va ser el fundador de l’etoïcisme.

Aquesta escola és una de les anomenades escoles socràtiques menors que comparteix el fet de tenir una orientació ética i de recorrer a la dialéctica i ironia socrática.

L’orientació moral dels cínics va estar al servei d’una vida ascètica i que menyspreava els béns materials. El savi cinic busca només la virtut i no desitja ni els béns ni els plaers, lliure de tot, menysprea les normes usuals de conducta social i importuna als altres provocant-los amb l'absoluta franquesa.

Per als cinics, l'autèntica virtut és viure conforme a la natura, carència de necessitats o autosuficiència però entesa en un sentit individualista i antiintel·lectual. Aquest antiintel·lectualisme els separa de l'ètica socràtica, per això els cínics van forjar exemples de comportament.

Es diu que l'aparició dels cínics és expressió de la crisi que acompanya al naixement hel·lenístic i va significar el declivi de les polis antigues. El cínic prefereix una vida natural i senzilla i sense els mitjans intel·lectuals. Per això prefereix el model de la vida salvatge abans que el d'una vida sotmesa a les regles d'un ramat ordenat però embrutidor.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.5 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com