ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

¿Què és la veritat?


Enviado por   •  11 de Abril de 2023  •  Trabajos  •  274 Palabras (2 Páginas)  •  42 Visitas

Página 1 de 2

Que és la veritat?

La veritat prové de "Aletheia" que vol dir "negació d'allò ocult" i per tant ho podríem definir com "allò que es deixa veure".
Segons la meva opinió la veritat és un conjunt d'idees o concepcions, basades en la realitat que poden respondre a les pròpies opinions i coincidir amb les dels altres o no. És per això que la veritat és polièdrica i no sempre correspon a un mètode científic. Depèn en gran part de la concepció que tenim del món i no és una sola, així que a nivell subjectiu, les influències socials educatives i de l'entorn, poden plantejar diferents visions de la realitat, ja que no podem assegurar la validesa absoluta de les nostres idees, tampoc podem assegurar que la realitat es manifesta de manera del tot objectiva.
Com que els fets es poden interpretar de moltes maneres, podem dir que la veritat o la falsedat provenen de les definicions que fem i no de la realitat en si, per tant, es planteja un problema que forma part de l'àmbit del coneixement.
En general podríem dir que tot i que es pot explicar de moltes maneres, sempre hi ha d'haver una correspondència entre les nostres interpretacions i els fets que volem definir. Com més es corresponguin més a prop estem de la veritat compartida tot i que mai la podrem definir completament.
Finalment, crec que no tenim una veritat o raó única perquè hi ha moltes maneres d'interpretar el món i sempre segons les nostres idees, coneixements, creences, estatuts socials, edat... I a més, l'objecte d'estudi no es pot definir per si sol, sinó que la seva veritat o falsedat dependrà de nosaltres.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.6 Kb)   pdf (23.1 Kb)   docx (6.9 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com