ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Atentado de Sarajevo 1914 (El detonant)


Enviado por   •  17 de Noviembre de 2022  •  Apuntes  •  265 Palabras (2 Páginas)  •  38 Visitas

Página 1 de 2

Atentado de Sarajevo 1914 (El detonant)

L'atemptat perpetrat per extremistes serbis contra l'hereu de la corona austríaca i la seua esposa va deslligar el 28 de juny de 1914 la crisi a Europa. Un mes després va començar la Primera Guerra Mundial.

Un primer intent fracassa; el primer intent d'assassinat va fracassar a causa del seré moviment d'una mà de l'hereu del tron.

El segon assassí es va col·locar a prop i va aprofitar l'oportunitat per a disparar-li dues vegades a Francisco Fernando, perforant l'artèria caròtide. Sofia va resultar greument ferida en l'abdomen. L'assassí es va engolir la càpsula de cianur, que no va aconseguir l'efecte desitjat. Quan l'home va ser detingut per una torba enfurida, Francisco Fernando i la seua esposa Sofía van ser assassinats a tirs.

(L'interrogatori de l'assassí va resultar que tots dos anaren seguidors del moviment paneslau. Pertanyen a una organització secundada per Rússia, que busca la unitat de tots els pobles eslaus. Atés que molts eslaus vivien en l'Imperi austrohongarés, l'hereu de la corona austríaca ha sigut seleccionat durant molt de temps com a objectiu d'atac.)

L'atac no va ser tractat pel que va ser, és a dir, un incident que va pressionar les relacions diplomàtiques entre Àustria, Hongria i Sèrbia i podria conduir a enfrontaments polítics interns entre algunes minories.

Per un motiu inútil enfront de les conseqüències, els monarques europeus van convertir el continent en un camp de batalla de dimensions inimaginables, quasi com un acord secret. Encegats per l'ambició d'expandir el seu poder al final de la guerra, van ignorar les veus d'urgència que els advertien de la seua pròpia caiguda.

Gavrilo Princip 

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.7 Kb)   pdf (26.1 Kb)   docx (7.3 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com