ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Carlos II


Enviado por   •  26 de Noviembre de 2013  •  474 Palabras (2 Páginas)  •  195 Visitas

Página 1 de 2

Carles II , a falta de descendència directa , va nomenar hereu a Josep Ferran de Baviera ia la mort d'aquest en 1699 , a Felip d'Anjou , ( nét de Lluís XIV de França ) . Després de la mort del rei Carles II el 24 novembre 1700 Felip V va ser proclamat rei de Castella i d'Aragó, jurant com a rei en 1701 davant les corts castellanes .

Però l'emperador austríac Leopold I , va considerar que el seu segon fill , l'arxiduc Carles , tenia més drets al tron espanyol que els del duc d'Anjou .

Iniciant-se a Europa la guerra per la successió a la corona espanyola. França es va enfrontar a Àustria . Davant el temor que Espanya governada per un rei d'origen francès caigués dins de la influència francesa , es va formar l'Aliança de l'Haia ( 1701 ) : Àustria, Gran Bretanya , Holanda , Dinamarca , Brademburgo i altres prínceps alemanys , més tard van entrar també Portugal i Savoia .

També a la península, els territoris de la corona d' Aragó es van declarar partidaris del Arxiduc Carles. Al costat de Felip d'Anjou havia la corona de Castella amb les possessions americanes .

En 1701 Felip va obtenir les victòries de Santa Victòria i Luzzara a Itàlia , després a Espanya Almansa ( 1707 ) , Brihuega i Villaviciosa ( 1710 ) .

A l'abril de 1711 va morir l'emperador Josep I i va succeir el seu germà : l'arxiduc Carles . Això va alarmar als aliats , ja que podria recaure en la corona d'un Habsburg les possessions de la monarquia hispànica més els territoris patrimonials de la corona austríaca , juntament amb la dignitat imperial , tornant a la situació de l'imperi de Carles V.

Així es van iniciar converses de pau que van donar lloc entre 1713 i 1715 es van signar una sèrie de tractats ( Utrecht , Rastadt , Baden i Anvers ) que van posar fi a aquesta primera guerra europea del segle XVIII .

Modificacions territorials :

La monarquia hispànica perdrà totes les seves possessions europees ,

 Savoia rebrà Sicília ( que després de canviar per Sardenya amb Àustria )

 Àustria rebrà Sardenya (després canviada per Sicília ) , Nàpols , El Milanesat i els territoris de Flandes .

 Gran Bretanya rebrà Gibraltar i Menorca

En aplicació del dret de conquesta , en 1707 van ser abolits els furs d'Aragó i València i en 1716 es va posar fi als privilegis forals de Catalunya i Mallorca , iniciant-se el procés de centralització del govern de la monarquia .

En 1713 va establir la llei sàlica , segons la qual no podia regnar a Espanya cap dona , el que unit a la llei sàlica vigent a França , assegurava a les potències aliades que les corones de França i Espanya no poguessin

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.6 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com