ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Comarcas Catalunya


Enviado por   •  6 de Mayo de 2014  •  380 Palabras (2 Páginas)  •  179 Visitas

Página 1 de 2

TEMA-7

LES ACTIVITATS TERCIÀRIES. ELS SERVEIS

1. EL SECTOR TERCIARI

El sector terciari es aquell que reuneix totes les activitats econòmiques que no produeixen béns materials i són conegudes amb el nom de serveis.

Un dels trets més característics d’aquest sector és la gran diversitat (heterogeneïtat) d’activitats que comprèn. Alguns subsectors necessiten les més altes tecnologies, altres subsectors la qualificació exigida és mínima. En un intent de classificar aquestes activitats a vegades es distingeix el terciari clàssic del terciari superior o quaternari (més qualificat), també es poden classificar en serveis a les empreses i serveis a les persones.

Les activitats incloses en aquest sector són intangibles i no són emmagatzemables ja que la producció i el consum del servei són instantanis.

Alguns serveis s’ofereixen des de l’administració pública i uns altres són producte de la iniciativa privada. Algunes activitats es relacionen amb el consum directe final mentre que uns altres s’incorporen com a passos intermedis.

Els serveis no estan distribuïts de la mateixa forma al territori. A les grans ciutats es pot trobar tot tipus de serveis fins i tots especialitzats a zones més petites o rurals al haver-hi menys població es redueixen els serveis.

La importància econòmica d’aquest sector tendeix a incrementar-se amb el nivell de renda, raó per la qual el sector terciari té un pes creixent als països més desenvolupats.

El sector terciari pot considerar-se un indicador de desenvolupament i benestar en la majoria de països, ja que la seva demanda de serveis contribueix al seu benestar.

Normalment a més desenvolupament econòmic més elevat és el nombre de serveis i població activa en el sector, però això no sempre és així ja que pot ser que a alguns països sigui elevat simplement a causa de determinades activitats (per exemple turisme).

2. CARACTERÍSTIQUES DEL SECTOR TERCIARI:

• Activitats intangibles i immaterials. S'ofereixen una sèrie de serveis i es valora la qualitat de la prestació que es fa, com per exemple un servei mèdic o una assessoria.

• Activitats impossibles d'emmagatzemar. Els serveis es fan quan són necessaris o són requerits, acostumen a ser a prop dels possibles usuaris.

• Activitats molt diverses. Agrupen l'administració pública, els serveis financers, comercials, culturals i d'oci, els serveis sanitaris i educatius, els serveis de direcció, administració i assessoria d'empreses, els serveis de neteja i de manteniment,

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.6 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com