ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Comentario de texto sobre batalla napoleonica


Enviado por   •  4 de Diciembre de 2023  •  Trabajos  •  373 Palabras (2 Páginas)  •  23 Visitas

Página 1 de 2

Comentari de text

El text es sobre el capítol set del llibre “moments estel·lars sobre l’humanitat”. El llibre que parla sobre dotze moments que van passar a la història i han influït a la història.

La batalla de waterloo va ser una batalla a Waterloo el 18 de juny a 1815 entre l'exèrcit de Napoleó contra la setena coalició la cual estaba formada per Regne Unit, Rusia, Austria i Prusia que va ser preparada a la convenció de Viena després de que Napoleó torna del seu exili a l’illa d’Elba. La batalla va ser guanyada per la setena coalició i va suposar l’exili de Napoleó a l’illa de Santa Helena, la restauració de l’absolutisme a Europa i la monarquia a França amb Lluís XVIII.

Al congrés de Viena s’escolta la noticia sobre que Napoleó ha fugit de l’illa de l’Elba i ha arribat a Paris. Ràpidament es posen d’acord tots els integrants del congrés de viena per derrotar l'exèrcit de Napoleó desde el nord es dirigeix Wellington amb l'exèrcit del Regne Unit, Blucher amb l'exèrcit Prússia s’apropa per ajudar-li, Schwarzenberg toma posicions al Rin i l'exèrcit Rus formant la reserva passen per Alemania. Napoleó ataca als exèrcits per separat el 15 pasen la frontera i el 16 fan retrocedir els Prussians els quals retrocedeixen cap a Brussel·les. El dia 17 un terç de l'exèrcit de França es confiat al mariscal Grouchy per fer retrocedir a l'exèrcit prússia perquè no puguin arribar a l'exèrcit del Regne Unit mentre es atacat per Napoleó. Al dia 18 l'exèrcit francès entra en combat contra el de Regne Unit la batalla es una carnisseria i els dos exèrcits perden molts homes guanyarà qui rebri primer reforços. On esta Grouchy s’escolta el combat però Grouchy decideix quedar-se on estava tot i que tot l'exèrcit li recomana anar a la batalla. Per no anar a ajudar els Prussians arriben a la batalla i derrotan a l'exèrcit de Napoleó que va fugir.

Tothom sap de la derrota excepte Grouchy que segueix a 4 hores d’on va tindre lloc la batalla. Després d’uns dies arriba un general de l'exèrcit major el qual els hi diu que han perdut la batalla. Grouchy assumeix tota la culpa i tornen cap a França sense perdre a cap home.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.2 Kb)   pdf (42.7 Kb)   docx (7.5 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com