ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Contitucions Liberals


Enviado por   •  6 de Abril de 2015  •  877 Palabras (4 Páginas)  •  447 Visitas

Página 1 de 4

Tema 3 La construcció de l’estat liberal (1833-1868)

Analitza els documents pàg 74

1. Comenta el text:

a) Sintetitza la proposta del diputat Flórez Estrada per a la desamortització del béns del clero. Esbrina en què consistien els arrendaments emfitèutics i explica-ho breument.

-Flórez proposa un pla basat en arrendaments emfitèutics que l’estat facilitarà a traves de les diputacions provincials i que permetrien un triple benefici com:

• Alliberar i explorar les terres

• Augmentar la producció i per tant la riquesa

• L’estat seguirà conservant l titularitat de les terres, que, en ser molt mes productives, augmentarien el seu valor

L’emfiteusi és la cessió d’un domini útil, en aquest cas terres pe conrear a canvi del pagament anual d’una determinada quantitat de diners.

b) Compara la seva proposta amb la de Mendizábal. Valora els aspectes positius de l’una i de l’altra. Per què creus que es va imposar finalment la de Mendizábal?

- Flórez coincideix amb Mendizábal en la necessitat de desamortitzar les terres, però difereix en l’ús que se’ls ha de donar després.

Per contra és crític amb la desamortització perquè segons el la venda massiva de propietats comportarà una caiguda en picat del valor de les terres ja que un excés de producte en el mercat en motiva la depreciació.

2. Interpreta l’esquema:

a) Dedueix quin possible interès dinàstic hi podia haver en el matrimoni d’Isabel II.

-la línia que dona origen als monarques espanyols del segle XIX es iniciada per Ferran VII, mentre que Carles Maria Isidre inicia la linea successora pretesa pels carlins.

Amb el matrimoni d’Isabel II i Francesc d’Assis s’uneixen dues línies dinàstiques descendents d’un mateix tronc, cosa que dona mes legitimitat a l’opció isabelina davant a carlina.

b) Explica breument les causes de l’enfrontament entre les dues línies dinàstiques dels Borbó espanyols i les conseqüències que en va derivar.

-L’origen del conflicte entre totes dues línies dinàstiques es troba e la derogació de la Llei Sàlica per Ferran VII abans de morir.

Aquesta llei implantada per Felip V, impedia accedir al tron les dones. Així la filla del rei, Isabel, va succeir Ferran en el tron, en detriment del seu oncle, Carles Maria Isidre.

L’enfrontament entre totes dues línies dinàstiques va tenir conseqüències importants en la vida política, econòmica i social del país al llarg del segle XIX:

La mes directa va ser l’enfrontament

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.3 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com