ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

ECONOMISTAS


Enviado por   •  26 de Octubre de 2012  •  389 Palabras (2 Páginas)  •  276 Visitas

Página 1 de 2

Adam Smith (5 de juny de 1723 - 17 juliol 1790) va ser un economista i filòsof escocès, un dels majors exponents de l'economia clàssica.

Adam Smith basava el seu ideari en el sentit comú. Davant l'escepticisme, defensava l'accés quotidià i immediat a un món exterior independent de la consciència. Aquest pensador escocès creia que el fonament de l'acció moral no es basa en normes ni en idees nacionals, sinó en sentiments universals, comuns i propis de tots els éssers humans.

En 1776 publica: La riquesa de les nacions, sostenint que la riquesa procedeix del treball. El llibre va ser essencialment un estudi sobre el procés de creació i acumulació de la riquesa, tema ja abordat pels mercantilistes i fisiòcrates, però sense el caràcter científic de l'obra de Smith. Aquest treball va obtenir per a ell el títol de fundador de l'economia perquè va ser el primer estudi complet i sistemàtic del tema.

David Ricardo (Londres, 19 desembre 1772 - ídem 11 octubre 1823) va ser un economista anglès d'origen jueu sefardita-portuguès, membre del corrent de pensament clàssic econòmic, i un dels més influents al costat de Adam Smith i Thomas Malthus. Va continuar i aprofundir l'anàlisi del circuit de producció de la república, l'origen es remunta a Quesnay i al fisiocratismo. És considerat un dels pioners de la macroeconomia moderna per la seva anàlisi de la relació entre beneficis i salaris, un dels iniciadors del raonament que donaria lloc a la Llei dels rendiments decreixents i un dels principals fundadors de la Teoria quantitativa dels diners. És per això que és invocat per famílies de pensament econòmic molt diferents, des dels neoclàssics als marxistes anglesos.

També va ser un home de negocis, especulador reeixit, agent de canvi i diputat; aconseguint pastar una considerable fortuna.

Thomas Robert Malthus (Surrey, 14 febrer 1766 - Bath, 29 de desembre de 1834) [1] va ser un clergue anglicà i erudit britànic amb gran influència en l'economia política i la demografia. Membre, des de 1819, de la Royal Society. Popularitzar la teoria de la renda econòmica i és cèlebre per la publicació anònima el 1798 del llibre Assaig sobre el principi de la població (An Essay on the Principle of Population)

Està considerat com un dels primers demògrafs. Anteriors a Malthus van ser Johann Peter Süssmilch (1707-1767), a qui Malthus esmenta al seu llibre, i John Graunt (1620-1674).

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.4 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com