ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Espanya


Enviado por   •  27 de Marzo de 2012  •  Exámen  •  333 Palabras (2 Páginas)  •  424 Visitas

Página 1 de 2

Torres es una empresa present a a cins països diferents, d’entre els quals es troven Espanya, Chile, China, EUA i Suecia. Per tal de presentar un análisis PEST estricte, en realitzarem un per cada un dels països en els que l’empresa es troba present, ja que cada país té una situació i uns factors divergents.

Començarem amb Espanya, essent aquest el país de neixement de l’empresa. Políticamnet Espanya gaudeix d’una Monarquia parlamentaria on el rei es el cap de l’estat, amb dos partits polítics que dominen el panorama parlamentari.

Ambdos partits politics, laboralment parlant, legislent d’una forma similar i acceptant actualment com valor standarte la flexibilitat, quelcom a evolucionat al llarg de les ultimes decades (cal recordar que españa aplicava polítiques rígides provinens del franquisme), per tant cada vegada es més freqüent la contractació temporal.

Pel que fa a la política fiscal aplicada, aquesta es fortament restrictiva pero amb efectes positius pel que fa a la reactivació económica.

Económicament, espanya es un dels països que mes ha sofert la crisis, degut al boom de la bombolla inmobiliaria. La taxa d’atur frega el 25% del total de la població activa. El preu dels productes amb relació amb la renda mitja per càpita es baix, el salari mig es baix i amb l’entrada de l’euro els preus de tot van augmentar. Els tipus d’interes els regula el BCE a la totalitat de la CE.

Socio-culturalment, espanya és un país amb una forta tradició vinícola a part det enir DO’s de renom internacional repartides per arreu del seu territori. El país gaudeix d’una classe mitja forta, en canvi l’educació no es el seu punt fort essent aquesta una de les menys representatives del panorama europeu.

Tecnologicament no forma part dels paísos amb mes desenvolupament tecnologic pero tampoc es cuer. El país es troba en un estat de transició, que passa de la construcció cap a la tecnologia, essent aquesta l’objectiu final. Cal reconeixer també que el govern proporciona subencions a empreses de caire tecnologic perque s’obrin o s’instalin al territori nacional.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.1 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com