ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Historia De Apple


Enviado por   •  6 de Noviembre de 2012  •  1.615 Palabras (7 Páginas)  •  456 Visitas

Página 1 de 7

Historia

Steve Jobs i Steve wozniak es van conèixer al 1971, quan un amic en comú, Bill Fernandez els va presentar. Wozniak sempre havia sentit una gran atracció per la electrònica en general i cada vegada dedicava més temps a construir en paper el seu ordinador per més tard tractar de optimitzar-los al màxim.

Despres de molts intents, els esforços de Wozniak van donar com a resultat el que seria el Apple I. Aquest ordinador va ser presentat en el club informàtic Homebrew Computer Club i va asombrar a tots els seus participants. En aquest moment va ser quan Jobs es va donar compte que podría ser un gran negoci, pel que va començar a promocionar el ordinador entre altres aficionats de la informàtica i altres botigues de electrònica digital

Poc temps després van començar a rebre petits encàrrecs d’ordinadors que construïen ells mateixos amb maquines fetes a ma, arribant a vendre uns 200 exemplars del Apple I a 666.66$. Les prestacions del Apple I eren limitades i van començar a buscar financiació. Jobs va conèixer a Mike Markkula que va accedir a invertir 250.000$ i així van crear el 1 d’abril del 1976, Apple computer.

El logotip original d’Apple va ser dissenyat al 1976 per Steve Jobs y Ronald Wayne. En aquest logotip apareixia Isaac Newton assegut sota un pomer.

Amb els diners que Jobs i Wozniak havien guanyat amb el Apple I van poder començar a pensar en una maquina més ambiciosa, el Apple II. Per wozniak el Apple II era el ordinador que li hagués agradat construir si no hagués tingut les limitacions econòmiques que tenia amb el Apple I. El nou ordinador tenia visualització en color, targetes d’expansió perquè els consumidors poguessin ampliar les capacitats del ordinador segons les seves pròpies necessitats

El 1976 Apple va decidir assistir al festival informàtic Personal Computing Festival. En el vol cap a Filadelfia els fundadors de Apple van coincidir durant el vol amb els fundadors de Processor Tecnology i el seu nou ordinador Sol. Per lo general, la majoria d’ordinadors al 1976 estaven enfocats a joves fanàtics de la informàtica i eren kits que els usuaris tenien que construir i soldar per poder fer-los funcionar. Però els fundadors de Processor Tecnology van oferir el nou ordinador Sol que apart de oferir la opció de poder-se construir, també donava la possibilitat de adquirir-la com a ordinadors ja construïts i llestos per utilitzar.

En aquesta conferencia va ser quan Jobs va donar-se compte que el futur estava en els ordinadors com Sol, ja construïts i preparats per utilitzar. Per tant, el Apple II, que encara no s’havia llensat a la venta, devia tindre incorporat el teclat i tot allò que es necessites per fer que el seu ús fos més senzill.

Steve Wozniak era el dissenyador de tota la logística i la electrònica del Apple II i Steve Jobs era el creador del concepte i la visió de futur d’Apple, buscant al mateix temps la forma de crear un producte que pogués satisfer a tots els usuaris i no només als mes tècnics

Fer un ordinador com el Apple II suposava molts diners i personal qualificat que no tenien i cap banc volia arriscar-se en tal projecte. A més a més Ronald Wayne, que havia ajudat a Jobs i Wozniak a concebre el Apple I pensava que un projecte com el Apple II no tindria èxit i va deixar Apple. Amb el capital que havia aportat Mike Markkula i els ingressos del Apple I van poder finançar el Apple II.

En el 1977 es presenta el primer president d’Apple, Mike Scott

El model final del Apple II es presenta al públic al Abril del 1977 amb un preu de 1.298$.

Apple venia els seus productes a través de cadenes minoristes com MacMall, Mac Zone y Best Buy però el 10 de novembre de 1997 es va obrir una botiga en línea www.applestore.com. Aquesta va ser un èxit i va produir uns ingressos de 12 milions en el primer mes

Amb la finalitat de que l’Apple II es convertís amb un ordinador personal, Apple va canviar el seu logotip per el famós logo de la poma de colors, que recordava que el Apple II era un dels primers ordinadors en disposar de monitor en color.

A mitjans del 1979 la companyia va presentar el Apple II+, una evolució del Apple II, dotada, en particular, de més memòria i llenguatge de programació bàsic.

Mentre el Apple II+ anava tenint més èxit Apple treballava en un altre nou ordinador. Steve Jobs volia una maquina més avançada per contribuir al mercat de la informàtica de l’empresa.

El 1981, després del èxit del Apple II Steve Wozniak va renunciar a tots els seus càrrecs a Apple i es va retirar de la vida empresarial per tornar a la universitat i graduar-se a la universitat

El pròxim

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (9.2 Kb)  
Leer 6 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com