ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La màquina Enigma


Enviado por   •  1 de Abril de 2014  •  353 Palabras (2 Páginas)  •  211 Visitas

Página 1 de 2

La màquina enigma

La màquina Enigma consistia d'un teclat connectat a una unitat de codificació. La unitat de codificació contenia tres rotors separats les posicions dels quals determinaven com seria codificada cada lletra del teclat.

El que feia que el codi Enigma fos tan difícil de trencar era l'enorme quantitat de maneres en què la màquina es podia configurar.

1) Primer, els tres rotors de la màquina es podien escollir d'un grup de cinc, i podien ser canviats i intercanviats per confondre als desxifradors.

2)Segon, cada rotor podia ser situat en una de vint-i-sis diferents. Això vol dir que la màquina es podia configurar en més d'un milió de maneres. A més de les commutacions que permetien els rotors, les connexions elèctriques de la part posterior de la màquina podien ser canviades manualment donant lloc a més 150 milions de milions de possibles configuracions.

Per augmentar la seguretat, l'orientació dels tres rotors canviava contínuament, així que cada vegada que es transmetia una lletra la configuració de la màquina, canviaven per a la següent lletra.

Per ex, teclejant “DODO” podria generar el missatge “FGTB”: la “D” i la “O” s'envien dues vegades, però són codificades de manera diferent cada vegada. Les màquines Enigma van ser lliurades a l'Exèrcit, a la Marina i per força Aèria alemanyes, i s'operaven fins i tot en els ferrocarrils i altres departaments del govern.

Com succeïa amb tots els sistemes de codi que s'utilitzaven durant aquest període, una debilitat de l'Enigma era que el receptor havia de conèixer la configuració establerta per l'emissor.

Per conservar la seguretat les configuracions de l'Enigma havien de ser alterades tots els dies. Una de les maneres que tenien els emissors per canviar les configuracions amb freqüència i mantenir als receptors informats era la publicació de les configuracions diàries en un llibre de codis secret.

El risc d'aquest mètode era que els britànics podrien capturar un submarí alemany i aconseguir el llibre de codis amb les configuracions diàries per al proper mes. El mètode alternatiu, consistia a transmetre les amb figuracions diàries com a preàmbul al missatge present, però codificades segons les configuracions del dia anterior.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com