ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Película Germinal


Enviado por   •  12 de Diciembre de 2017  •  Reseñas  •  537 Palabras (3 Páginas)  •  165 Visitas

Página 1 de 3

Germinal

[pic 1]

 

Paco Esquerdo Juarez

2. Grup A

En aquest  text anem a comentar la pel·lícula de Germinal dirigida per Claude Berri basada en la novel·la d’Émelie Zola. En ella podem veure les penúries que passaven els miners francesos durant el segle XIX, ja que treballaven en unes condicions molt precàries per uns salaris molt baixos.

El que més crida l'atenció és la diferència entre les dónes de la burgesia i les del proletariat. Mentre que les de la burgesia es casen per conveniència familiar, les de les classes més baixes solen fer-ho per amor encara que també busquen que eixe matrimoni les traga dels treballs que fan per a dedicar-se als assumptes domèstics.

Les famílies també estan organitzades de manera diferent. Les de l’alta burgesia tenen pocs fills per a poder mantindre les seues terres. Les classes més pudents tenen molts fills per què són una garantia en el futur, ja que són més salaris que tindrà la família quan siguen majors a més de poder fer-se càrrec dels pares quan foren ancians per què encara no hi havia un sistema de pensions.

També podem veure els diferents moviments obrers. Mentre els socialistes pretenen obtindre el que volen amb vagues o pactar amb els patrons, els anarquistes volen obtindre els seus objectius amb mètodes més violents com el anarquista de la pel·lícula que saboteja la mina inclús haguen obrers treballant dins. Veiem com actuen els obrers de la mina, per què no tots estan d’acord amb la vaga i Chaval acaba convertint-se en un esquirol a canvi d’un millor lloc dins la mina.

En aquell moment els empresaris no estaven organitzats i ho podem veure en que no tots saben que està passant a les altres mines. També hi ha diferencies entre ells. El patró de la mina dels protagonistes és un gran empresari amb empresa que funciona amb accionistes i capital extern mentre que el de l’altra mina és un xicotet empresari que ha ficat el seu capital a la mina per a poder modernitzar-la.

La repressió contra els miners que han fet la vaga és molt gran, ja que la policia acaba disparant contra els miners que es manifestaven i mata a alguns d’ells, entre els que estava Maheu.

Com la majoria de fills que podien anar a la mina han mort o no estan en condicions de poder anar a treballar, Maheude ha de tornar al treball de la mina per a poder mantindre a la família.

Una cosa curiosa és que l’empresa minera es feia càrrec de les medicines i els costos d’allotjament dels treballadors i quan es fiquen en vaga la dona del patró es queixa dient que si els treballadors ja tenen prou en que els paguen això i que més volen en to irònic.

Un dels fills del matrimoni Maheu es queda invàlid en un accident a la mina i no pot treballar més. Un altre treballador havia tingut 5 accidents i no mor i és conegut com a el nom de Malamort. Acaba grillat i mata a una jove de les altes classes. És una mostra de les dures condicions que havia en la mina i com afectava tan físicament com psicològicament als treballadors en la mina i fora d’ella.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.1 Kb)   pdf (71.4 Kb)   docx (24.4 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com