ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Politiques Reconstruccio


Enviado por   •  3 de Octubre de 2013  •  590 Palabras (3 Páginas)  •  298 Visitas

Página 1 de 3

1.Les polítiques de reconstrucció seguides després de la primera guerra mundial i la segona GM van ser diferents. Explica en què va consistir cada procés, en què radiquen les diferències i especialment si va tenir conseqüències sobre el ritme de creixement posterior

Després de la I GM el principal problema amb el que es va veure Europa fou la reconstrucció de capitals . La reconstrucció d’Europa es va centrar en la necessitat d’ajuda exterior i en la absència d’un pla conjunt organitzat de reconstrucció. La eixida de la crisis es va facilitar gràcies a l’ajuda exterior, com ara Estats Units, organitzacions privades i semioficials, i importacions.( sobretot ajudes per obtindre aliments), però els efectes d’aquestes ajudes no foren suficient.

Gràcies al TRACTAT DE VERSALLES es firmà la pau amb Alemanya, la qual també ajudà i finançà a altres països.

El govern va voler sanejar les finances públiques augmentant els impostos directes, però no era suficient per fer front als increment dels costos socials,indemnitzacions,etc, així que es va començar a pagar amb productes als països. L’eixida de esta hiperinflació es va dur a terme per el pla “DAWES” el qual suposava revisar les reparacions i la actitud a l’hora de concedir crèdits. Açò provocà l’entrada de diners , i l’estabilització del nou marc, aconseguint un creixement relatiu.

Les conseqüències després de la primera guerra mundial van ser: la destrucció de gran part de les instal•lacions industrials, l’esgotament de les matèries primeres, l’afonament dels sistemes monetaris per la inflació i els estats endeutats. A més, les relacions comercials internacionals van resultar afectades perquè els principals països d´intercanvi eren els afectats pel conflicte, els països començaren a utilitzar l’or com a reserva i s’acabà la convertibilitat monetària basa en el patró or. L’industria europea va veure que la ma d’obra havia disminuït després del conflicte i per compensar-ho es va agafar a dones i xiquets.

La primera meitat dels anys vint fou per a un creixement mentre que la segona meitat es du a terme una consolidació. Existiren desequilibres durant aquesta època i un marc polític i econòmic inestable.

En quant a la II GM podem dir que es van anar creant noves bases de poder per part dels aliats ,per a reconstruir la economia i la política del país en acabar la guerra i aplegar a la pau.

En quant al problema econòmic , hi ha dos aspectes:

La destrucció i el desmantellament d’armes i els problemes financers i comercials.

Al 1945 en la ciutat de BRETTON WOODS ( EE.UU.), s’aplegà a una sèrie d’acords coneguts amb el nom de sistemes de BRETTON WOODS, per poder facilitar les transaccions internacionals i ajudar als països afectats per la guerra.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.6 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com