ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Sol Ixent. Impressió


Enviado por   •  10 de Abril de 2014  •  649 Palabras (3 Páginas)  •  258 Visitas

Página 1 de 3

La pintura que comentaré a continuació porta per títol Sol Ixent, realitzat per Oscar Claude Monet, la cronologia és en l'any 1872. Es troba en el Museu Marmottant en París. Les dimensions és de 48cm x 63 cm.

Pel que fa el context històric, després del fracàs de la Comuna de París (1871) i la brutal repressió de les classes populars, la burgesia francesa es consolidà en el poder amb la III República. El capitalisme, que s'havia començat a desenvolupar amb el segon Imperi, es consolidà a França. Les forces productives van créixer com mai, els avenços en la investigació científica i la creació de nous materials transformaren radicalment l'aspecte d'Europa.

La concepció de la realitat, de la naturalesa i de l'home canvià a un ritme vertiginós, que en molts aspectes no s'havia produït des del Renaixement. Tots aquests canvis afectaren profundament l'art.

Els conceptes d'espai i temps es transformen, les comunicacions són cada vegada més ràpides i fàcils, la fotografia permet veure coses que l'ull humà no percebia... Davant aquesta realitat canviant, la pintura de la segona meitat del s. XIX ofereix dos camins: l' impressionisme i el simbolisme, que per una banda suposen el final del cicle pictòric iniciat al Renaixement i, per l'altra, l'origen de l'art contemporani després dels postimpressionistes.

En quant l'autor, Monet va néixer a París el 14 de Novembre de 1840. El 1845 la seva família s'instal•là a Le Havre (Normandia). Manifestà molt aviat talent per dibuixar, i va començar venent caricatures de personatges coneguts o de qui les hi encarregava. El 1858 tornà a París, on Boudin l'introduí en la pintura de paisatge a l'aire lliure.

A continuació parlaré dels elements formals. Aquesta obra està realitzada amb la tècnica d'oli sobre tela, que consisteix en una barreja de pigments amb oli per a que el quadre quedi més lluent.

Pel que fa la composició, al fons s'insinuen els vaixells mercants amb els seus pals i les seves xemeneies de les fàbriques que treuen fum. L'espessa boira matinal no impedeix que es distingeixi una rodona de color vermell intens, el sol.

Apropant-se a l'observador, s'aprecien tres bots de rems que naveguen per unes aigües encalmades.

En quant la perspectiva, és atmosfèrica, o aérea.

Pel que fa el color, té intenses tonalitats de blau, violeta, gris i vermell ataronjat. La llum neix dels mateixos colors. Les taques de color d'aquesta tela apareixen soltes amb la finalitat d'aconseguir efectes de llum subtils.

Pel que fa el ritme, els tres bots de rems disposats en diagonal ajuden a donar profunditat i trenquen el ritme horitzontal del llenç.

Les

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com