ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Tema 12 Pregunta Clave


Enviado por   •  12 de Febrero de 2014  •  668 Palabras (3 Páginas)  •  1.716 Visitas

Página 1 de 3

PREGUNTA CLAU TEMA 12

Quina va ser la contribució de Catalunya en l'esforç de Guerra?

1- Llegeix i observa els documents. Sintetitza'n el contingut i digues de quin tema tracten.

Aquests documents, en la seva majoria de font primària a excepció del doc 6, parlen en la seva majoria de la participació de Catalunya en la Guerra Civil Espanyola. Es pot observar des de cartells propagandístic de l'època, fins a gràfics de dades de les persones afectades per la guerra. La participació i la contribució de les dones al sector productiu, i els milers de soldats que van participa en el front així com els refugiats que immigraven a Catalunya. Catalunya en tots els aspectes va tenir una gran rellevància en la seva contribució i participació en la guerra. Van haver-hi molts voluntaris i lleves que van participar en el front, així com milers de persones refugiades fins al punt de no donar abast en els serveis bàsics d'aquestes persones. La dona va prendre el paper de l'home i les seves responsabilitats en molts aspectes, treballaven en les indústries productores de munició per a l'acció bèl•lica entre altres moltes coses.

2- Basant-te en el doc. 7 valora la participació de Catalunya en les forces militars.

L'aportació dels catalans a la guerra va ser força important. Catalunya va contribuir amb la mobilització dels recursos humans i amb la participació de centenars de combatents al front tant d'Aragó com al de Madrid encara que no es tinguin les xifres exactes. També va contribuir amb la creació de l'Exèrcit Popular de Catalunya el qual va comportar la crida de 19 lleves al llarg de la guerra incloïen la "lleva del biberó". La participació dels catalans a la guerra va comportar una mortalitat superior al 40% dels seus integrants.

3- Amb l'ajut dels Doc. 1, 2 i 3 valora la importància de la indústria de guerra a Catalunya. Quin va ser el paper de les dones a la rereguarda per garantir la producció?

Catalunya va ser pionera en l'organització de les indústries de guerra a partir de la creació de la comissió d'Indústries de Guerra l'agost del 1936 que va orientar tot el sistema productiu cap a les necessitats bèl•liques. Va controlar més de 500 fàbriques amb uns 50.000 treballadors i 30.000 més ocupats en empreses auxiliars.

Les dones es van convertir-se en el nou prototip de dona treballadora, incorporant-la en les fàbriques de munició, així com les tasques productives i fins i tot aprenent nous oficis i assumint altres responsabilitats.

4- A partir del doc. 5, 6 i 8 analitza el volum de refugiats a Catalunya i les dificultats que es van produir per atendrel's.

En aquests documents

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com