ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Torre Eiffel- Ficha


Enviado por   •  21 de Marzo de 2013  •  203 Palabras (1 Páginas)  •  413 Visitas

La Torre Eiffel

1 Comentari extern o Documentació general.

1.1 Autor: Gustave Eiffel

1.2 Cronologia: 1987 - 1989

1.3 Estil: Arquitectura de ferro

1.4 Característiques históric-artístic: El ferro no és un material nou, es coneix des de l'edat prehistòrica, però no va tenir importància constructiva fins al segle XIX.

El primer país que utilitza el ferro colat, obtingut per fusió,com a material de construcció va ser Anglaterra, que en el s XVIII està al davant de la R. industrial . La 1ª fase d’aplicació és sobre ponts penjats. Poc a poc, hi donarà aplicació constructiva al ferro i al vidre en tot tipus d'edificis. Millora la visibilitat ja que contínuament tenen llum natural.

Però el gran triomf de l'arquitectura del ferro i el vidre arribarà amb les exposicions universals que són unes mostres creades per exaltar les conquestes de la indústria, el comerç i les arts.

1.5 Estil personal: Eiffel és un enginyer famós en l’època i propietari d’una fàbrica de construccions metàl•liques. S’havia fet famós per la construcció de ponts prefabricats, el muntatge d’un ascensor de Lisboa, per participar a les comportes del canal de Panamà i

per fer la estructura metàl•lica interna de ferro de l’estàtua de la Llibertat de Nova York. Sobretot el coneixem per aquesta torre que porta el seu nom.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com