ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Torre Eiffel


Enviado por   •  22 de Abril de 2014  •  553 Palabras (3 Páginas)  •  271 Visitas

Página 1 de 3

Des de la seva creació, la Torre Eiffel sempre ha il·luminat de manera enlluernadora tota l'estructura, ja sigui a través de focs artificials o a través de llums de neó o sodi d'alta pressió.

Des de 1888, abans de la seva finalització, cada 14 de juliol es disparen els focs artificials des del segon pis de la torre. Sent per excel·lència el lloc preferits pels parisencs per celebrar el dia nacional de França.

En 1889, quan es va realitzar la seva primera il·luminació, aquesta constava de 10.000 llums de gas, però per a l'exposició universal de 1900, celebrada a París, les llums de gas van ser reemplaçats per llums elèctriques.

A més de la il·luminació de la Torre Eiffel normal, la Torre exhibeix una il·luminació especialment cridanera i brillant quan, després de caure la nit, durant els 10 primers minuts de cada hora (fins a les 2 AM normalment, i fins a la 1 AM a l'hivern) s'il·luminen milers de bombetes centellants.

En 1925, André Citroën va realitzar una gran il·luminació publicitària que constava amb més de 250.000 bombetes de diferents colors. Aquestes llums es van mantenir fins a 1933.

En 1937 per a l'Exposició Internacional d'Arts Aplicades, André Granet va dissenyar una nova il·luminació de relleu per a l'estructura d'encaix de la torre, la qual feia un excel·lent joc amb els de els jardins de Trocader.

En 1985, el SNTE (Société Nouvelle d'exploitation de la Tour Eiffel), va decidir realitzar una instal·lació de llums grogues i taronges que se situaven a l'interior de la torre i reflectia els colors a través d'un projector. Després, la torre va ser equipada amb un símbol que la faria notable des de molts quilòmetres de distància. Dos feixos de llum van ser instal·lats en la punta de la torre, de tal forma que aquestes poguessin ser vistes a una distància de 80 km. Aquests mecanisme està compost de quatre amb llums de de 6000 W.

Per a l'entrada de l'any 2000, la torre Eiffel va ser adornada amb 20.000 flaix que parpellegen a la torre. Els flaixos parpellegen durant 10 minuts dues vegades al dia, la primera vegada ho fa al migdia i la segona vegada parpelleja a la 1 del matí. A més, cada hora la torre parpelleja amb les seves milers de flaixos durant 5 minuts, sent l'última a la 1 del matí durant 10 minuts, però sense la seva il·luminació habitual.

Al juny de 2003, la Torre Eiffel engega un pla per col·locar 2.000 flaixos, però amb una nova tècnica. A la 1 del matí a l'hivern o a les 2 del matí a l'estiu les llums se superposen creant una mescla de llums per 10 minuts que simula or apagat. Durant el segon semestre de 2008, entre l'1 de juny i el 31 de desembre, França va ostentar la Presidència rotatòria de la Unió Europea. Durant aquest període alguns monuments i edificis de París van comptar

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.2 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com