ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Vocabulari De Geografia


Enviado por   •  28 de Abril de 2014  •  297 Palabras (2 Páginas)  •  387 Visitas

Página 1 de 2

Hàbitat: localització de les construccions i estructures humanes en l’espai, en relació amb els dieferents elements del paisatge, tant fisics com humans.

Troglodític: relatiu a una cova. El terme hàbitat troglodític es refereix a l’us de coves com a cases, tant si son d’origen natural com excavades per a ser ocupades.

Hinterland: rerpais. Territori que es troba dins l’esfera d’influencia permanent d’una ciutat. En les ciutats preindustrials, indica l’area de la qual la ciutatobté la majoria dels seus aliments i premeres materies.

Rururbanització: procés de urbanitzacio en una area rural o a la periferia d’una ciutat o d’una aglomeració urbana, ja que combina característiques propies dels camps i de la ciutat.

Poblament: és com la manera de localitzar-se els assentaments i com el lloc de residencia de les poblacions.

Agrociutat. Nucli de poblacio amb molt habitants, on predominen les activitats del sector primari i no disposen de massa equipament.

Hàbitat rural: és un tipus de poblament que esta aïllat de les indústries i està localitzat en llocs on hi ha molta vegetació.

Poblaments aïllat: quan la població i els habitatges no formen nuclis sinó que es distribueixen en el territori de forma independent i aïllada.

Poblament dispers: quan trobem petits nuclis de població o llogarets amb poquetes cases i també a prop d’un nucli central petit que concentra els serveis del municipi.

Poblament concentrat: els habitatges s’agrupen formant nuclis compactes generalment o prop d’un riu o una font d’aigua.

Poblament rural: es format per nuclis de població petits que utilitzen una gran extensió de territori al seu voltant dedicat a l’agricultura, la ramaderia o l’explotació forestal.

Poblament urbà: és el poblament en ciutats. És una forma d’agrupació de persones en nuclis de població de molts habitants i amb densitats molt elevades

Urbanització: és el creixement de les zones urbanes com a consequencia del desenvolupament de la societat.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com