ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Vocabulari Tema 1 De Geografia


Enviado por   •  15 de Noviembre de 2013  •  1.055 Palabras (5 Páginas)  •  423 Visitas

Página 1 de 5

Vocabulari:

-Combustibles fòssils : són aquells combustibles originats per la fossilització de matèria orgànica: el carbó, el petroli i el gas natural. En indrets concrets de la Terra es poden trobar l'energia solar que diferents organismes vius van absorbir fa milions d'anys i que per un procés complex de transformació, es van convertir en els actuals combustibles fòssils, que s'usen actualment entre altres coses per obtenir energia tèrmica.

-Reciclable: son totes les parts o elements d'un article, tecnologia, o aparell que en arribar al final de la seva vida útil pot ser reutilitzat.

-Desforestació: la desforestació és el procés de desaparició dels boscos i masses forestals, fonamentalment causada per l'activitat humana.

-Biodiversitat: S'entén per biodiversitat la variabilitat d'organismes vius de qualsevol font, inclosos, entre altres coses, els ecosistemes terrestres i marins i altres ecosistemes aquàtics i els complexes ecològics dels que formen part; comprèn la diversitat dins de cada espècie, entre les espècies i dels ecosistemes.

-Sostenibilitat ambiental: la sostenibilitat és un concepte econòmic, social i ecològic complex entorn de les relacions entre les societats i el medi ambient.

-Recursos minerals energètics y no energètics: es considera recurs energètic tota aquella substància sòlida, líquida o gasosa, de la qual podem obtenir energia a través de diversos processos.

-Sòl: el sòl o terreny és el material natural disgregable fàcilment sota l'acció de petits esforços que resulta de la meteorització (física o química) de les roques. Està format per partícules sòlides (que poden ser també orgàniques), aigua (lliure, adsorvida o en forma de vapor) i aire(lliure o dissolt en l'aigua).

-Edafologia: l'edafologia és la ciència que estudia els sòls. El sòl no constitueix un suport inert o estable sinó que al contrari és lloc d'interaccions entre el clima, els éssers vivents i la matèria mineral de la roca mare

-Roca mare : la roca mare en edafologia designa dins el perfil del sòl l'horitzó més profund i originari que encara no ha experimentat canvis.

-Freàtic: És el mantell subterrani d'aigües que reposa damunt un nivell de roques impermeables.

-Empremta ecològica : la empremta ecològica és un concepte que sintetitza l'impacte de l'activitat humana sobre el medi mitjançant un valor de superfície, expressant les hectàrees de terreny que és necessari cultivar per proveir-nos d'aliments, per tenir un habitatge, per escalfar-nos, per desplaçar-nos a treballar o estudiar, per anar de vacances, per consumir tot tipus de productes, etc.

-Bosc: un bosc és una formació vegetal dominada per espècies arbòries, però amb presència d'estrats arbustiu, herbaci i muscinal més o menys importants. Des del punt de vista de l'ecologia, el bosc és un ecosistema complex i ric que comprèn també espècies animals.

-Bosc primari: Bosc: un bosc és una formació vegetal dominada per espècies arbòries, però amb presència d'estrats arbustiu, herbaci i muscinal més o menys importants. Des del punt de vista de l'ecologia, el bosc és un ecosistema complex i ric que comprèn també espècies animals.

-Bioma: un bioma és una gran unitat de classificació dels paisatges de la biosfera. Al concepte de zona o domini climàtic se n'hi afegeix un altre que engloba els aspectes biòtics.

-Destil•lació fraccionada : és un procés físic utilitzat en química per separar barreges (generalment homogènies) de líquids mitjançant la calor, i amb un ampli intercanvi calòric i màssic entre vapors i líquids.

-L' efecte

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7.1 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com