ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Les Cendres Del Cavaller


Enviado por   •  27 de Septiembre de 2013  •  1.207 Palabras (5 Páginas)  •  1.864 Visitas

Página 1 de 5

TREBALL RECUPERACIÓ LES CENDRES DEL CAVALLER

1. Les cendres del cavaller és una novel•la que tracta de la vida del cavaller Joanot Martorell. Explica la seua professió i quines havien de ser les normes de comportament i de vida d’un cavaller.

Joanot Martorell fou un escriptor i un cavaller valencià del segle XV.

Les normes de comportament i de vida d’un cavaller:

a. Guardar respecte cap al rei.

b. Jurar-li fidelitat, és a dir que estarien disposats a morir per el seu rei.

c. Tindre sempre apunt les seues ferramentes de treball, és a dir, les armes.

d. Tindre un esperit aventurer per a involucrar-se en una batalla.

e. La educació que s’otorga als fills perquè segueixin els seus passos.

f. L’últim, l’esglèsia (religió), tot cavaller buscava la pau eterna després de la mort en la batalla.

2. Quins fets podem trobar al llarg del text que mostren els canvis de tendències de la vida cavalleresca? On veu Martorell els símptomes que mostren la davallada de l’esperit cavalleresc?

Un dels fets és quan es produix la mort del pare de Joanot al ser ferit greu en una batalla naval. Un altre fet és quan Damiata i Montpalau fan bodes sordes de tal forma que Montpalau deshonra a la família Martorell.

3. Fins a quin punt és important el concepte d´honor per a un cavaller? Especifica tot el que estari disposat a fer a per a conservar i mantenir net, tant el seu honor,com el de la família o el de la seua amada.

El honor d’un cavaller és tot el que té, i no es pot embrutar mai . Ells estan disposats a morir per no veure el seu honor embrutat .

A més, en el llibre es veu reflexat quan Montpalau fa bodes sordes amb Damiata i, posteriorment Damiata li ho conta a Joanot i aquest, al veure que el honor de la seua família a sigut embrutat, li reta a un dol a Montpalau.

4. Explica què és, per a un cavaller , una batalla a ultrança.

Per a un cavaller una batalla a ultrança és la manera de limpiar el seu honor. Una batalla a ultrança consisteix en un combat a mort entre dos adversaris com, per exemple, en el llibre entre Monpalau i Joanot. Normalmet un combat a ultrança és presedit per un rei però en el llibre sorgeix el problema que no li admiteixen el dol i ha de marxar cap a Anglaterra perquè alli el rei li permet el dol.

5. Explica el procediment que s’emprava i les conseqüències que tenia una boda sorda.

El procediment era legal, les bodes sordes són una manera de celebrar el vincle matrimonial que està ademés legalment i als ulls de Déu, encara que no s´usava molt sovint en aquells temps, només s´usava quan una de les parts de la família no estava d´acord amb el matrimoni o quan el desig dels enamorats era superior a la seua paciència.

6. Quina és la dificultat que hi ha en la relació entre Martorell i lady Elisabeth. Actualment tindria la mateixa importància? Raona la teua resposta.

La dificultat que sorgeix entre Martorell i lady Elisabeth és que Elisabeth està compromesa amb el duc d’Alinburg. Actualment no tindria cap problema ja que el matrimoni es fa perquè les dos persones volen i estar d’acord.

7. L’educació del moment distribuïa les materies entre el Trivium i el Quadrivium. Explica’n el contingut i el grau de coneixement que se’n tenia.

El trivium i el quadrivium eren dos grups d’estudi en la antigüetat. El trivium, que significa tres vies o tres camins, agrupava la gramàtica, dialectologia i la retòrica, actualment es coneixen com la branca de les lletres. El quadrivium significa cuatre camins i agrupa les disciplines matemàtiques com pot ser la aritmètica, la música i, per últim, la geometria. Actualment solen ser anomenades les Arts Manuals o lliberals.

8. Dibuixa un mapa de L’Europa mediterrània i del Regne Unit. Marca-hi,amb fletxes i dates, el trajecte vital de Joanot Martorell.

9.-Confecciona un eix cronològic, complementari del

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7.4 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com