ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Resums Per Capítols Del Recull D'episodis Amorosos De Tirant Lo Blanc


Enviado por   •  28 de Octubre de 2014  •  3.743 Palabras (15 Páginas)  •  25.490 Visitas

Página 1 de 15

Resums per capítols del recull d’episodis amorosos de Tirant lo Blanc

Després de moltes aventures, Tirant és reclamat per Constantinoble, perquè ajudi contra els infidels. És nomenat capità dels exèrcits.

Tirant arriba a Constantinoble i s’enamora de Carmesina.

117: Tirant, el capità major, té l’honor de treure el dol a la gent de la ciutat, que està trista per la mort del príncep i per por als moros, no volen perdre les possessions ni la vida. Entra en una sala tota fosca on feia dies que hi havia moltes donzelles, perquè estaven de dol, i obre les finestres deixant entrar la llum, com a símbol de que s’ha acabat el dol.

118: Carmesina , que estava en aquella sala, encegada per la llum després de tants dies de foscor, no s’adona que ensenya els pits, Tirant ho veu i s’enamora. Està desganat i “malalt”, acaba confessant a Diafebus que està enamorat (ell abans o creia en l’amor).

Tirant malalt d’amors. Diafebus, confident i mitjancer de Tirant.

119: Diafebus dóna un bon consell a Tirant i va a dinar (poc). Després Diafebus i un altre cavaller van al palau a veure les dames i l’emperador els demana que li expliqui totes les festes i jocs d’armes, ell explica que Tirant era el millor. Després, Diafebus i la infanta, es separen de les altres donzelles i ell li explica que Tirant només ha vingut per ella. Quan Diafebus torna, li envia records a Tirant de part de Carmesina i es posa molt content. Estefania va a parlar amb Carmesina sobre Tirant i Diafebus, després va aparèixer la Viuda Reposada i van passar la nit parlant.

L’endemà, Tirant i els cavallers van anar al palau i Carmesina deixa a Diafebus envoltat de dames, entre ella Estefania. Després, van a missa. Carmesina envia missatges subtils d’amor cap a Tirant, però aquest en arribar al seu llit, està trist i Diafebus l’intenta consolar.

120: Tirant explica a Diafebus que no veu cap solució possible per a la seva malaltia, l’amor.

121: Diafebus aconsegueix consolar-lo. Tirant li encarrega a Diafebus que vagi a palau i li entregui a Carmesina un llibre d’oracions molt bonic. Carmesina al rebre’l fa una festa, Tirant i Carmesina ballen, motiu pel qual Tirant està molt content. El rei ensenya la ciutat a Tirant i els cavallers i Tirant aprofita per explicar-li que Carmesina no s’hauria de dir Infanta sinó Princesa, ja que la Princesa de debò ara és reina d’Hongria i no serà hereva.

Comencen els preparatius per la batalla. Carmesina aconsella a Tirant que desconfiï del duc de Macedònia, que podria haver matat al príncep imperial.

Tirant declara el seu amor a Carmesina

126: La Princesa sap que Tirant ha de marxar i demana a Diafebus que el faci venir abans que marxi. Tirant i Carmesina parlen i ella insisteix molt en que li expliqui el seu mal. Ell acaba confessant que ama.

127: La princesa pregunta a Tirant que a qui ama i ell li dóna un mirall explicant-li que la persona a qui ama està al mirall, ella ho entén de seguida.

Després, ella ho explica a na Estefania i la Viuda Reposada. La Viuda li diu que s’ha de casar amb algun càrrec important. La princesa es posa molt trista i na Estefania la consola explicant-li que el millor amor és l’amor viciós.

Tirant envia a Diafebus a parlar amb la Princesa a veure que pensa de la petició. Aquesta no diu res. Després de dinar, Diafebus i Tirant van a Palau i es troben a Carmesina.

Carmesina renya tirant, aquest diu que moriria per ella i se'n va. Carmesina va a demanar disculpes a Tirant. L’imperi del duc de Macedònia ha estat vençut. Tirant se’n va a la batalla i guanya. després es resguarda al castell de Malveí i coneix a Hipòlit.

Amors de Diafebus i Estefania

146: El dia abans de marxar, Diafebus va al Palau i li confessa a Estefania el seu amor i ella respon que li té amor, però que el creu ignorant. Mentre parlaven, l’emperador el cita i li diu que ha de partir, després torna amb Estefania i arriben Carmesina i Plaerdemavida. Plaerdemavida explica a Diafebus que estima a Hipòlit (patge de Tirant), i Carmesina li explica que enyora a Tirant. Diafebus li demana a Carmesina que es deixi besar i ella no ho accepta, Diafebus s’enfada i Plaerdemavida pensa que Carmesina s’hauria de deixar besar, que no és cap mal. Després, la princesa s’anà a disculpar i acomiadar Diafebus, junt amb Estefania. Diafebus besà la mà de la princesa i va besar la boca de Estefania tres vegades, acte seguit, Estefania li va dir a Diafebus que la toqués de cintura cap a dalt i va trobar una nota que havia escrit anteriorment entre els seus pits. Carmesina la va agafar i la va llegir.

147: La nota deia que l’Estefania prenia a Diafebus per marit. I que aporta el ducat de Macedònia i altres riqueses. Estava firmada amb sang.

Tirant venç contra Egipte i l’emperador li concedeix un comtat al que ell renuncia.

Somni fingit de Plaerdemavida

162: Es fa una gran festa al castell del Malveí perquè Diafebus és nomenat Gran Conestable. Per la nit, quan tots dormien, queden Carmesina i Tirant, i Estefania i Diafebus, i parlen. Després, de dia, Plaerdemavida va anar a la cambra de la princesa i va trobar-hi Carmesina i Estefania, que no es trobava massa bé. Plaerdemavida la intenta ajudar i els hi explica un somni.

163: Plaerdemavida explica tot un somni en el que Carmesina i Estefania es troben amb Tirant i Diafebus, i no només parlen... Plaerdemavida també pensa sobre el seu amor en vers Hipòlit i s’aixeca i es mulla perquè es troba malament (suposadament dins del somni). Després es desperta i veu que està mullada de debò, per tant, el somni era real.

Tirant se'n va.

Arriben reforços musulmans, però Tirant els derrota i captura el Gran Caramany i el rei de la Sobirana Índia. La Viuda Reposada cura a Tirant i s’enamora d’ell. El Soldà demana una treva i ofereix casar-se amb Carmesina.

Festes a Constantinoble. L’episodi de la pinta i la sabata en “lo lloc vedat”

189: Diafebus envia una carta a Estefania, i aquesta es pensa que no vindria per les festes. Tirant va a veure la princesa i ell la besa i juguen davant de totes les dames, aleshores arriba l’emperadriu i totes les dames el tapen amb mantes i passa desapercebut, però quan surt, veu l’emperador que ve i Tirant es torna a amagar, quan marxen, la princesa entra a la sala on estava amagat Tirant i tornen a jugar, i ell amb una sabata toca la part

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (21.7 Kb)  
Leer 14 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com