ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Resums Per Capítols De Tirant Lo Blanc - Episodis Amorosos


Enviado por   •  24 de Noviembre de 2014  •  3.710 Palabras (15 Páginas)  •  9.194 Visitas

Página 1 de 15

Capítol 117

En el primer capítol és quan Tirant arriba a Constantinoble i veu que l'emperadriu no està bé perquè s'havia mort el seu fill. I ell el què intenta és ajudar-la perquè deixi d'estar malament per la mort. I en aquest capítol Tirant ja s'enamora de Carmesina només de veure-la (és la filla de l'emperador).

Capítol 118

Primer de tot Tirant només fa que mirar a Carmesina fins que l'emperador amb ell se l'emporta. Tirant està trist i el seu cosí Diafebus, es preocupa per ell, però Tirant no li vol dir què li passa, però se n'acaba enterant que està mort d'amor per ella, i se'n riu dels enamorats que no diuen a les estimades el què senten.

Capítol 119

Diafebus va a parlar amb Carmesina i li explica i llavors Carmesina li comenta a una donzella que hi té confiança, Estefania. Mentre que Tirant li demana perdó a l'emperador. Tirant acaba trist tot i haver vist a Carmesina a missa.

Capítol 120

Tirant continua estant trist per no aconseguir l'amor amb la persona que ell vol, Carmesina. Ell no ha perdut cap batalla però pensa que aquest cop l'amor l'ha batut per primer cop.

Capítol 121

Diafebus li diu a Tirant que lluiti per aconseguir-la, que ho tindrà difícil, i li dóna un llibre molt bon perquè li doni a Carmesina. Ella li diu a l'emperador que preparessin una festa i que convidessin a Tirant. Hi va anar i Tirant va aconseguir ballar amb l'infanta, estava molt feliç i li va dir a l'emperador que a Carmesina l'anomenessin princesa: tal dit, tal fet.

Capítol 126

La princesa fa que Tirant torni al Palau. Primer ballen davant del seu pare, i un cop se'n va a l'habitació, ells es posen a parlar i Carmesina li diu que sap que ho està passant malament però Tirant no li vol explicar fins que li acaba dient que estima a una persona.

Capítol-127

Estefania i la Viuda Reposada van anar al Palau i van veure la princesa molt contenta, ella els hi va explicar tot, i Estefania estava molt contenta, mentre que la Viuda tot el contrari, li va dir que seria molt dolent per ella i la família que se n'anés amb Tirant. I Carmesina es va posar a plorar, però Estefania la va consolar. Llavors Diafebus va anar a parlar amb ella i li va comunicar a Tirant que estava molt contenta i quan Tirant hi va anar ella el renya per no haver-li explicat.

Capítol 146

Diafebus se'n va al Palau a la cambra de la princesa i es troba a Estefania i si declara, però ella diu que no li ha demostrat. Llavors ell se'n va un moment a parlar amb l'emperador i quan torna ella està plorant i l'intenta consolar i de cop entra Carmesina. Llavors Carmesina se'n va a escriure una nota i Diafebus vol besar els peus de la princesa en honor de Tirant, i llavors quan torna Estefania, ell la besa a la boca i li dóna la nota que havia escrit.

Capítol 147

A la nota Estefania declara el seu amor a Diafebus: “us prenc com a marit i senyor i us dono el meu cos generosament sense frau ni engany", a més a més de dir-li que li dóna diners i roba.

Capítol 162

Diafebus i Estefania volien ajudar a Tirant en el seu mal d'amors. Llavors ells se'n van a la cambra i tenen trobament amorós i hi ha una donzella, Plaerdemavida, que s'havia fet l'adormida, però ho havia vist tot i el dia següent li explica a la princesa.

Capítol 163

Plaerdemavida explica totes les relacions que hi ha entre Tirant i Carmesina i també entra Estefania i Diafebus. Un cop la missa es va acabar, Carmesina i el seu pare se'n van anar i Tirant es va depedir

Capítol 189

Tirant i la princesa tenen actes sexuals a la cambra d'ella, quan de sobte entra l'emperadriu i l'emperador, però Tirant s'amaga i no els descobreixen. Llavors l'emperador va fer unes festes on un cavaller desconegut anava llançant per terra qualsevol rival. Tirant i Diafebus lluitaven i es va descobrir que el cavaller misteriós era Diafebus. Tot seguit va arribar un vaixell negre i van baixar quatre personatges al•legòrics.

Capítol 215

La Viuda Reposada es tanca amb la princesa i comença a aconsellar-la malament respecte de Tirant. Li diu mentides, com que Tirant només ve aquí per les joies, que si t'hauria de matar, ho faria, i un cop li diu això la Carmesina es posa a plorar.

Capítol 220

Tirant demana a l'emperador que deixi casar a Estefania i Diafebus, però li diu que ho ha de decidir l'emperadriu. L'Estefania estava trista però tots els altres van demanar-li a l'emperadriu si els hi deixava. Ho va acceptar, però ella ho ignorava i seguia plorant. Llavors Plaerdemavida va posar 5 gats a l'habitació d'ella i li va dir a l'emperador, i ell li va dir que si no tingués dona ho seria ella. I Plaerdemavida li diu a l'emperadriu que no tardi en morir-se per les paraules d'ell.

Capítol 228

Estefania li diu a la princesa que no faci cas a la Viuda i aviam si volia que Tirant anés aquesta nit a la seva habitació i ho afirma amb alegria. La princesa li explica a Estefania les seves idees respecte al seu futur i ella les hi explica i a aquest no li agrada el que escolta.

Plaerdemavida entra a la cambra de Tirant i li explica que l'endemà la princesa li toca banyar-se i se les inventarà per ficar-lo al llit amb ella sense vestir i Tirant tot content li agraeix i li diu que mai l'obligaria a fer alguna cosa a la força a la princesa, perquè diu que l'ama més que a la seva pròpia ànima.

Capítol 229

Plaerdemavida incita Tirant que aprofiti l'oportunitat. Mentrestant, l'emperador urgeix Tirant que prepari la seva partida. Ell, davant de la presència de la princesa se sent avergonyit i desorientat.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (16.3 Kb)  
Leer 14 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com