ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Captain Fantastic


Enviado por   •  8 de Abril de 2020  •  Resúmenes  •  756 Palabras (4 Páginas)  •  269 Visitas

Página 1 de 4

Captain fantastic és una pel·lícula on podem veure que una vida fora de la societat és totalment possible.  Ben, un pare de família, viu amb els seus fills en el bosc, on els transmet una educació que combina un estudi molt exigent, entrenament físic i tècniques de supervivència, tot des d’una ideologia anticapitalista, podríem dir que aquesta família té la seva pròpia cultura, si entenem aquesta com el conjunt de creences, valors i tradicions que es transmet a través de l’educació.

Per culpa d’un problema (la mort de la mare) es veuen obligats a tornar a la civilització, per fer complir les últimes voluntats d’aquesta, aquí és on podrem veure diferents situacions i anècdotes que té aquesta família en relacionar-se amb la gent immersa en el sistema i en les seves normes socials, les quals detallaré a continuació:

Veiem que el pare, parla amb tots els fills, tant els petits com els grans, de la mateixa manera, sense embuts, intenta sempre respondre a les preguntes dels fills amb la veritat. La primera anècdota interessant, és quan arriben a la ciutat i van al banc per treure diners, veiem com els fills s’escandalitzen en veure que tota la gent té sobrepès, pensen que estan malats, podem veure com realment vivim en una societat d’excessos. Aquesta família té les seves pròpies costums, no celebren el nadal ni cap festa tradicional, per contra celebren el dia de Noam Chomsky. Veiem que apareixen els primers problemes en visitar uns familiars, bàsicament perquè, ni Ben ni els seus fills segueixen les normes socials, un dels seus nebots pregunta que de què va morir la seva tieta, i mentre el seu pare no sap bé com dir-li, ja que en la nostra societat tenim el costum de protegir als nens, Ben li diu sense embuts que es va suïcidar. També veiem una crítica al sistema escolar de la nostra societat, quan Ben li pregunta a Justin i Jakson (nebots) sobre el seu col·legi i sobre la “carta de drets”, els nens no tenen ni idea, per contra la seva filla petita, Zaja, de 8 anys, no només explica a la perfecció el que és, sinó que també dona el seu punt de vista. Veiem que el nostre sistema escolar, basat en l’assistència obligatòria i la memorització, només serveix per aprovar exàmens i adquirir títols, ja que en el que es refereix a l’aprenentatge és bastant deficient. Un altra escena interessant és quan arriben a un càmping i Bo, el més grans dels fills, flirteja amb una noia, és graciosa la situació, ja que el noi no sap com actuar, d’aquesta escena podríem extreure que l’educació no només  depèn dels llibres, ja que hi ha una grandíssima quantitat de coses que s’aprenen al carrer, amb la família, etc. Això es veu reflectit més endavant quan Bo, li reclama al seu pare que encara que sap molts idiomes i té molts coneixements, en realitat no sap res. Tot canvia arran d’un accident d’una de les filles, això fa que el pare es replantegi tot, ja que per ven poc la filla no es mata, el pare decideix deixar als nens amb els avis, pensa que s’ha equivocat i que és més segur pels nens que visquin en societat. Finalment però, els nens s’escapen amb el pare i aconsegueixen complir les últimes voluntats de la mare, ser incinerada i que el seu funeral sigui una celebració del cicle de la vida, amb música i ball, i que les seves cendres siguin llençades en un lloc qualsevol.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.4 Kb)   pdf (24.8 Kb)   docx (8.1 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com