ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Caracteristicas De Un Estratega


Enviado por   •  13 de Diciembre de 2011  •  269 Palabras (2 Páginas)  •  674 Visitas

Página 1 de 2

NOTA: És un petit resum de com distingir un estrateg d'un simple directiu

És possible que el major estrateg sigui un general, no un empresari. Helmuth von Moltke va idear una estratègia basant-se en les victòries militars, permetin a Otto von Bismark reunir els estats alemanys en un imperi poderós. Les dos característiques més importants que Moltke posseïa eren:

• L’aptitud per comprendre el significat dels esdeveniments sense deixar-se influir per l’opinió general, per les actituds canviants, ni pels seus propis prejudicis.

• L’aptitud per prendre decisions ràpidament i emprendre l’acció adequada, sense ser dissuadit per un perill percebut.

Aquestes característiques són aplicables no només als generals, sinó també als directius, als empresaris i als polítics. Com va dir el director de la General Electric, Jack Welch: “L’estratègia imita l’exemple de les persones; la persona adequada condueix a l’estratègia adequada.”

No hi ha manera d’avaluar exactament la competència en direcció estratègica d’un individu, però si hi ha preguntes clau que ajuden a treure conclusions pràctiques de les aptituds estratègiques dels directius.

Estrateg no pot ensenyar-se

Segons Moltke, en cap escola es pot aprendre l’estratègia, ja que tota escola apunta a la mediocritat.

El propòsit educatiu d’una escola és aconseguir el nivell mig més alt possible i que els estudiants aprenguin i comparteixin els valors comuns, confirmant la seva pròpia capacitat intel•lectual. En la vida real el caràcter de l’individu és essencial, és a dir l’aptitud per generar l’estratègia està lligada a la personalitat del empresaris i dels directius que triomfen.

A continuació, analitzarem el qüestionari que ens ajuda identificar uns bons estrategs, ja que les respostes ens donen un perfil que indica l’aptitud d’un individu per generar estratègies.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.9 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com