ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Economia espanyola (cat)


Enviado por   •  9 de Noviembre de 2020  •  Apuntes  •  474 Palabras (2 Páginas)  •  90 Visitas

Página 1 de 2

Tema 2

Ideología keynesiana: S’aplica a Europa a a partir de la segona guerra mundial, Mitjans dels anys 40, Absn hi havia la ideología dels neoclassics(el mercat es el motor de la economía, el mercat s’autoregula per ell mateix per tan l’estat no ha d’intervenir en lactivitat económica)(economía poc intervinguda). (poca depesa publica i els impostos son molt baixos).

Pq es pasa del necoclassics als keynessians: revolucio russa, la crisi dels anys 30, la guerra freda.

Keynesians; lestat controla al mercat pero sense eliminarlo. L’estat es compatible amb el mercat.

El mercat no s’autoregula per ell mateix. L’estat aplica mesures de política económica per reduir els desequilibris del mercat pobreza, l’atur… lestat interve en el mercat pq hi hagi creixement economic i garantir estabilitat economica. L’estat vol proporcionar benestar a la población.

Funcions que els keynessians otorguen al estat: primer funcio: -assigancio: lestat ha de proporcionar bens publics(son no excloents i no rivals, vol dir un be no excloent son aquells en el quals ningu pot evitar que que sigui consumit i un be no rival es aquel be el qual el consum per part d’un individu. -acumlucació i estabilització: ñestat a daconseguir creixemnt sostingut economic i creixement de la renda. -reditribució i legitimacio: lestat corregiex les desigualtats del mercat generant mes benestar i genrant pau social i evitant conflictes, saconsegueix amn lestat del benestar.

Caracteristiques keynesianisme: intervención de lestat per garantir les condicions de competencia. Provisio estatal de serveis socials, que genera un proces redistributiu de la renda. Lestat garabetix el creixement del salari real i del tipus de benefici en un marge de seguretat. Estabilitat en la redistribucio de la renda. Plena ocupacio(objectiu prioritari). Reglamentacio estatal d’activitats publiques i privades. Limit al creixemtn delsector public.

El pacte keynesia vol comptabilitzar: estabilitat económica i creixement sostingut- redistribucio de la renda i garantía d’uns serveis basics a totho, amb el pressupost.

Si el maercat no s’autoregula no eviten les crisis-

El trencament del pacte keynesia: Als anys 60 es comença a trencar el keynesianisme a conseuqencia del comer exterior, pel clima social i pper la caiguda del tipus de benefici.

A partir dels anys 70 els bancs centrals es converteixen en genereadors de diferents productes financers, cada vegada es mes fácil fgenerar base monetaria i es fácil mantener l’elevat consum. Els paisos generen riqueza sense cap limit.

La principal causa del trencament del pacte keynesia es la crisi del petroli i les materias primeres que genera inflación, cau la productivitat. La crisi del petroli va trencar la clau del keynesianisme que

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.1 Kb)   pdf (32.7 Kb)   docx (8 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com