ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El objetivo de la política macroeconomiques


Enviado por   •  11 de Febrero de 2013  •  Informes  •  713 Palabras (3 Páginas)  •  243 Visitas

Página 1 de 3

INTRODUCCIÓ I OBJECTIUS

L’economia estudia la forma en què els individus i la societat en general actuen per a què els recursos disponibles, sempre escassos, puguin contribuir de la millor manera possible a satisfer les necessitats individuals i col•lectives de la societat.

“L’economia s’ocupa de com s’administren els recursos escassos, per a produir béns i serveis i distribuir-los pel seu consum entre els membres de la societat”.

Tots els recursos són escassos (el petroli, per exemple, per això s’incrementa el preu). També diuen que l’aire és escàs, per això moltes empreses han de pagar una taxa per l’emissió de CO2. Al sector turístic afectarà molt per als avions. Els preus dels vols pujaran, seràn més cars i la gent no viatjarà.

Divisions de l’economia:

• Macroeconomia: s’ocupa de l’estudi del funcionament de l’economía en el seu conjunt. El seu proposit és obtenir una visió simplificada de l’economía, pero que al mateix temps permeti conèixer i actuar sobre el nivell de l’activitat econòmica. Estudia quin és el comportament global de l’economia reflectit en un nombre reduït de variables. Exemple: els macroeconomistes analitzen els factors que determinen la despesa del consum agregat o total.

• Microeconomia: Estudia la forma en què prenen decisions les famílies (consumidors), les empreses i el sector públic i de la forma en què interactuen. Estudia la forma de relació d’unitats individuals en el mercat i com es determinen els preus. Exemple: els microeconomistes estudien els determinants de la despesa dels consumidors en ordinadors personals.

Els macroeconomistes estudien, entre altres, les fluctuacions a més curt plaç de l’economia, l’atur, la inflació i la interdependència econòmica dels països.

Las simplificacions de la macroeconomia

La tasca de la macroeconomía és trobar la manera de simplificar, amb la finalitat d’explicar la conducta de les variables agregades. [Per exemple, en lloc de seguir la pista als nombrosos béns i als mercats en els que es venen, normalment recorren a la ficció de que només hi ha un bé, amb una única curva de demanda i una única curva d’oferta, que es comercialitzen en un mercat. D’aquesta manera, en lloc de seguir la pista a les milions curves de demanda i d’oferta que existeixen en la realitat, només necessiten pensar en la curva de demanda i la curva de la oferta “del” bé.] Un cop fetes aquestes simplificacions, poden construir senzilles estructures per estudiar i interpretar la economia. Aquestes se denominen models.

Per qué discrepen a vegades els macroeconomistes

La macroeconomia és, per tant, el resultat d’un procés continuu de construcció, d’interacció

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.7 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com