ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Activitat 1. Redes:«El aprendizaje social y emocional, habilidades para la vida»


Enviado por   •  4 de Abril de 2020  •  Apuntes  •  418 Palabras (2 Páginas)  •  152 Visitas

Página 1 de 2

Activitat 1. Redes:

«El aprendizaje social y emocional, habilidades para la vida»

Un cop visionat el vídeo, comentar que m' ha semblat molt interessant. Cap dels que estem aquí negarà la evidència que tenim en comú que com a éssers humans SENTIM, per tant, tenim unes emociones que a parer meu crec convenient que des d' edats ben primerenques s'inculqui en l' educació emocional, tant des de l' escola com des de casa.

Bé, el primer error que comenta Eduard Punset és que “la raó no serveix sense les emocions i que el cervell és un òrgan molt sofisticat difícil de comprendre però molt plàstic.” Molt d’ acord, tal com diu al vídeo, les raons infereixen en les emocions i aquestes van canviant constantment. Crec en la importància de saber que no podem ser racionals en tot moment ni tampoc només emocionals, és necessari, tenir una balança entre aquestes dos parts. A més, les nostres actuacions, decisions, van marcades pel que sentim, pel que hem viscut, per tant, per les nostres EMOCIONS.

El segon error comentat al vídeo és la diversitat que existeix a les aules. Sí que és cert que avui dia se li dóna més pes a l' atenció a la diversitat, però cada cop estem fent un pas cap a endavant per fer un CANVI DE MIRADA, és a dir, tothom tenim diferències individuals i els docents hem d' adaptar-nos a elles. Però, per sort, cada cop més s' està educant en emocions i estem donant eines per poder identificar-les i gestionar-les. En algunes aules es posa més valors que en altres, però això depèn de cada escola, docent i aula.

Finalment, l' últim error és la prioritat que se li dóna a algunes assignatures cap a unes altres. Tampoc estic d' acord, perquè per sort, s' estan canviant moltes coses i avui dia, se li continua donant molt de pes a l' àmbit matemàtic, lingüístic, etc. Quedant-se en el resultat numèric acadèmic final. Crec que és important, que s' implanti l' educació emocional a les aules, que es tinguin en compte les emocions i pensaments dels alumnes i, n'estic ben segura que el seu nivell acadèmic pujarà.

Per tant, si, crec que l’ educació emocional complementa totalment el fet de que la raó i l’ emoció van lligades i son importants. De la mateixa manera, es molt important que des d’ edats primerenques s’ inculqui l’ educació emocional, per tal de poder aconseguir benestar emocional i mental, i amb això un bon progrés global de la persona.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.4 Kb)   pdf (32.4 Kb)   docx (7.6 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com