ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Principios Eticos Y Codigo Deontologico


Enviado por   •  27 de Noviembre de 2012  •  393 Palabras (2 Páginas)  •  600 Visitas

Página 1 de 2

CAS 1

Identifica el conflicte ètic:

El psicòleg ha de trobar una forma de mantindre l'ambient de les aules en calma i harmonia, però sense perjudicar a les persones amb les que treballa, ni a professors ni a alumnes. El conflicte arriba quan, degut a una negligència del psicòleg per no informar sobre el temps que han d'estar els estudiants a la "sala de reflexionar", el nen sofreix unes conseqüències innecessàries i inadequades. És a dir, que per a fer un bé al centre (que és el seu client), que no s'alteri el clima d'estudi a les aules, s'acaba fent un mal a un alumne, i això s'ha d'evitar.

Quins principis ètics i articles del Codi Deontològic justifiquen la teva argumentació?

El principi que podríem dir que el psicòleg no acompleix, és el de no maleficència, ja que encara que en cap moment a tingut la intenció de causar riscos o danys a ningú, la seva manca d'informació en l'entrenament cap als professors en quant al temps que havien d'estar els estudiants a la "sala de reflexionar", ha fet que incompleixi la protecció que ha de procurar cap a la gent amb la que treballa de riscos que puguin causar danys.

Els articles del Codi Deontològic que des del meu punt de vista no acompleix correctament el psicòleg són:

Article 6.

La professió del psicòleg es regeix per principis comuns a tota deontologia professional: respecte a la persona, protecció dels drets humans, sentit de la responsabilitat, honestedat, sinceritat amb els clients, prudència en l'aplicació dels instruments i tècniques, competència professional i solidesa de la fonamentació científica de les seves activitats professionals.

En aquest cas podríem considerar que no ha sigut prudent a l'hora de l'aplicació de la tècnica escollida.

Article 17

El psicòleg vetllarà pel prestigi, el respecte i l'ús adequat dels termes, instruments i tècniques propis de la professió.

També, segons aquest article, es pot dir que no ha vetllat suficient per l'ús adequat de la tècnica escollida.

Article 22

En fer-se càrrec d'una intervenció sobre persones, grups, institucions i comunitats, el psicòleg els informarà adequadament sobre les característiques essencials de la relació establerta i els objectius que es proposa. En el cas de menors d'edat o legalment incapacitats, en seran informats, a més, els pares o tutors.

A partir d'aquest article, es podria dir que s'hauria d'haver

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.5 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com