ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Psicologia Social


Enviado por   •  14 de Octubre de 2013  •  Prácticas o problemas  •  436 Palabras (2 Páginas)  •  258 Visitas

Página 1 de 2

1. Ubicació de les actituds: que són i aon s'allotgen? Possibles respostes de de la Psicologia Social Psicològica, Psicologia Social Sociològica i Construccionista.

Les actituds socials són les predisposicions a respodre d'una determinada manera amb diferents tipus de reaccions a alguna cosa. Per exemple, una actitud seria la manera de reacciona a la mort d'algun familiar. Tothom té maneres diferents de respondre a situacions com aquestes. Serian diferentes actituds. Dins de les actituds trobem les opinions o creences (aquests són els factors que ens ajuden a conèixer les nostres actituds), els sentiments, idees i les conductes...

En primer lloc pel que fa a la Psicologia Social Psicològica, les nostres actituds s'allotgen en el nostre cervell. Aquesta disciplina psicològica es centra en els fenòmens individuals i ens determinants innats, es a dir en nosaltres (JO).

En segon lloc, pel que fa a la Psicologia Social Sociológica, les nostres actituds es troben en el nostre cervell, però son determinades per les interaccions d'un col·lectiu i per els medis d'informació. Aquesta especialitat es centra en les grans col·lectivitats humanes i en els determinants culturals.

Finalment, pel que fa al Construccionisme les nostres actituds s'allotgen a les converses que sostenim mitjançant el llenguatge. El ser humà aprèn de manera comunicativa. Com el nom d'aquesta disciplina diu (Construccionisme), al comunicar-nos construim les nostres actituds, opinions, idees...

2. Origen de les actituds. Per que opinem el que opinem? Son exclusivament nostres? Qui ens les ensenya? Possibles respostes de de la Psicologia Social Psicològica, Psicologia Social Sociològica i Construccionista.

Psicològia Social Psicològica: Dins del nostre cervell, es creu, que es crea la matèria bàsica i aquesta es modificada per el nostre entorn social. Per lo tant les actituds venen de dins nostre: són innates. Tot i que l'entorn ens pot influencia en segons quins moments, es creu que les nostres idees són exclusivament nostres. Ningu ens ensenya les actituds socials.

Psicologia Social Sociològica: Aquesta disciplina creu que les idees s'originen i venen donades per l'entorn i la interacció social. Amb el contacte social, les nostres idees es moldejan i es desenvolupan. Les idees no són exclusivament nostres.

Construccionisme: El llenguatge fa que li posem nom a les coses i a partir d'aquí cada individu crea la seva realitat però les convencions socials ens obliguen a adoptar les nostres actituds. Per lo tant, vist des de aquesta disciplina, es creu que opinem el que opinem mitjançant la comunicació amb altres humans. D'aquesta manera cadascú crea les seves pròpies idees

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.8 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com