ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El Motor Electric


Enviado por   •  19 de Noviembre de 2014  •  609 Palabras (3 Páginas)  •  169 Visitas

Página 1 de 3

El motor elèctric, és un aparell que a partir de la utilització del corrent, ens permet crear moviment o energia mecànica. El seu funcionament es bassa en el magnetisme, concretament en les forces d’atracció i repulsió entre un iman i el camp magnètic creat per una bobina, i així, l’eix giratori que trobem al centre del motor anomenat rotor, giri.

Juntament al roto, hi trobem una bobina, creadora d’un camp magnètic en el moment en que rep energia elèctrica. Aquest camp es totalment contrari al camp que trobem a la part estàtica del motor, creat per un o molt imants, que s’anomenen, imans permanents.

Per aquest motiu, el fet de trobar diversos camps magnètics totalment contraris, el que fa es que el rotor comenci a girar, però aquest pararà en el moment en que els pols s’alineïn. Per resoldre aquest fet el que es fa es un canvi de polaritat del electroimant, i així els pols sempre es troben de forma que es repelin, fet que provocarà que intentin tornar amb un pol que l’atregui. Per fer això hi ha dos sistemes segons la font elèctrica que tinguem:

De corrent Altern:

El corrent altern, de per si, ja que descriu la trajectòria d’una sinusoide, té molts canvis continus de polaritat en espais de temps molt petit. Aquest fet, fa que els pols de l’electroimant s’intercanviïn per instants, provocant aquest continu gir del eix.

De corrent Continu:

Els motors que funcionen amb corrent continu, utilitzen una bateria, que és d’ on obtenen l’energia. L’alternativa que aquests han d’utilitzar, ja que el corrent continu, com bé diu el nom, és continu i per tant no canvia de polaritat, fan servir una peça que té com a funció alternar la direcció del corrent dins del electroimant. Aquesta peça és el commutador.

El motor elèctric, és un aparell que a partir de la utilització del corrent elèctric, ens permet crear moviment o energia mecànica. Les parts mes importants del motor, que determinen el seu funcionament són; el rotó, el iman o imans, la bobina, El seu funcionament es bassa en el magnetisme, concretament en les forces d’atracció i repulsió entre un iman i el camp magnètic creat per una bobina, i així, l’eix giratori que trobem al centre del motor anomenat rotor, giri.

Juntament al roto, hi trobem una bobina, creadora d’un camp magnètic en el moment en que rep energia elèctrica. Aquest camp es totalment contrari al camp que trobem a la part estàtica del motor, creat per un o molt imants, que s’anomenen, imans permanents.

Per aquest motiu, el fet de trobar diversos camps magnètics

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com