ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

ACLARACIONS SOBRE L'ATRIBUCIÓ DE RENDES ALSPROPIETARIS DE LA COMUNITAT DE PROPIETARIS.


Enviado por   •  27 de Junio de 2016  •  Resúmenes  •  259 Palabras (2 Páginas)  •  63 Visitas

Página 1 de 2

ACLARACIONS SOBRE L'ATRIBUCIÓ DE RENDES ALSPROPIETARIS DE LA COMUNITAT DE PROPIETARIS

  • Per què estem obligats a decalar aquests ingressos?

Perquè Hisenda ha imposat una nova obligació a la comunitat de propietaris i que s'estableix enel Reial Decret 828/2013, de 25 d’octubre (BOE 26/10/2013)

Per aquest Reial Decret, les Comunitats de propietaris hauran de presentar el model 347. La norma entra en vigor l’1 de gener de 2014. Per tant, la primera declaració a realitzar serà la corresponent al mes de febrer de 2015. Aquesta nova obligació és fruit del fet que les Comunitats passen a ser incloses com a obligades a presentar la declaració d’operacions amb terceres persones.

La Llei General Tributària considera les comunitats com a entitats en atribución de rendes i, encara que no realitzen activitats mercantil i no tindrien obligacions tributària periòdiques, sí que tenen la condició d’obligats tributaris si lloguen locals propis, un terrat per anuncis de tercers, antenes de telefonia mòbil, etc., a més han de tributar per IVA, en declaracions trimestrals i anual, els ingressos d’aquesta activitat, Hisenda estima que s’han de considerar com a rendiments de capital immobiliari (no rendiments d’activitats econòmiques).

Així, la Comunitat de propietaris, a banda de l’IVA trimestral i anual, ha de presentar també el model 184 d’atribució de rendes superiors a 3.000 euros l’any (model que compren les rendes relatives a IRPF que s’han d’atribuir a cadascun dels propietaris en funció del seu coeficiente de propietat) i que cada propietari haurà de imputar-se a efectes de la seva declaració de l’IRPF la seva participació en les rendes obtingudes per la comunitat.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.7 Kb)   pdf (64.1 Kb)   docx (9 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com