ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

EXPOSICIÓ SEMINARI


Enviado por   •  3 de Noviembre de 2013  •  Ensayos  •  1.156 Palabras (5 Páginas)  •  217 Visitas

Página 1 de 5

EXPOSICIÓ SEMINARI

La por o temor és una emoció caracteritzada per un intens sentiment habitualment desagradable, provocat per la percepció d'un perill, real o supòsit, present, futur o fins i tot passat.

Vivim temps de globalització, d'inestabilitat, en el qual el risc apunta en qualsevol cantonada, mentre disminueixen les institucions que haurien de defensar a les persones. Temem per nosaltres i pels nostres més propers.

La por és una característica natural a la societat humana: està a la base del seu sistema educatiu( premi i càstig) i és un pilar del procés socializador. Bona part del sistema normatiu es fonamenti en la por, com a mostra el Dret Penal.

Des de l'àmbit de la ciència política i la filosofia la por s'ha identificat com una de les característiques de la societat *postmoderna.

Les pors són, a més, diferents segons el lloc on a un li hagi tocat viure. Mentre aquí temem a l'efecte d'un aliment caducat o als productes transgènics, en molts països de Africa la gent tem no tenir alguna cosa que portar-se a la boca; mentre aquí temem d'algú que ens posir una navalla en el coll per exigir-nos la cartera, en altres llocs la gent tem a la violència cega de qualsevol guerra sense sentit.

Joanna Bourke,

Autora de (La por: una història cultural)conclou que la por és també un arma de dominació política i de control social. Són diversos els autors que denuncien l'ús polític de la por com a forma de control de la població, posant-se l'accent en la creació de falsos escenaris d'inseguretat ciutadana.

La por és també un arma de guerra, empleada amb assiduïtat en la guerra moderna gràcies al desenvolupament de l'aviació.

Revela que la por, com un sentiment col•lectiu i individual, varia amb les èpoques i els contextos històrics.

Aquesta investigadora sosté que el principal transmissor actual de la por són els mitjans de comunicació de masses, però en tot cas es precisa de la credulitatde la societat perquè el pànic esclati. Un exemple és que Entre 1989 i 1992, només trenta-quatre nord-americans van morir com a conseqüència d'actes terroristes al món, però més d'1.300 llibres van ser catalogats sota el *rubro de “Terroristes” o “Terrorisme”.

La televisió, que potser és el més expressiu dels mitjans de comunicació social, actua com un dels principals instruments per penetrar en la ment de les persones. Notícies, programes tracten de presentar la realitat com alguna cosa amenaçador. En lloc de ser una font de comunicació social positiva, en les nostres societats els mitjans presenten els fets amb una aparença alterada o deformada. L'entreteniment ha reemplaçat a la cultura", sentència O’*Donnell.

O'*Donell (consumisme)

Segons o'Donell que ha publicat recentment “les pors de la societat” puntua que "algunes pors són exacerbades perquè impliquen una conseqüència comercial molt atractiva, la por a la inseguretat ha generat indústries relacionades amb el blindatge de l'automóbil, alarmes, guàrdies privades, etcètera". És per aixo que la per ha esdevingut un motiu per comprar. La societat actual espera que tinguis, no que desitgis.

"La societat abans produïa productes per satisfer necessitats, però ara produeix necessitats.Una altra por que s'ha instal•lat amb força en els últims anys, implica la percepció que no hi ha futur.

2)Al futur (ansietat),

"Té a veure amb el fracàs del que era l'ideal de la modernitat. La confiança en la ciència o en la raó que anaven a erosionar el religiós” "De sobte el futur es perfila inquietant, amb desastres nuclears, amb *zombies clonats o manipulacions genètiques...

1)Al

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com