ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Ejercicio Geografia


Enviado por   •  10 de Abril de 2014  •  853 Palabras (4 Páginas)  •  219 Visitas

Página 1 de 4

Proves PAU

Llegiu el text següent i responeu a les qüestions plantejades.

La disminució de l’ús del cotxe que requereix una ciutat sostenible no és una decisió gratuïta. L’ús massiu de l’automòbil privat és la causa principal de les disfuncions de la ciutat actual. Les congestions de trànsit, el soroll i la contaminació figuren entre les raons, encara que hi ha altres raons socials i econòmiques de pes, que porten els ciutadans a viure fora de la ciutat. Però no es tracta, en cap cas, de passar de la tirania del cotxe a la tirania del vianant. L’aposta és per una ciutat flexible. Si es pensa en l’habitatge, els serveis, el comerç i la indústria des d’una perspectiva integrada, diversa, combinada,

llavors la necessitat del cotxe es reduirà substancialment.

[…] S’ha de ser mòbil sense cotxe. Avui dia la ciutat està molt fragmentada: aquí

visc, allà treballo, allà em diverteixo, més enllà compro. Per tant, necessitem mobilitat. La qüestió clau és que els serveis i les funcions de la vida quotidiana siguin fàcilment accessibles, ja sigui per la proximitat o, si no, per l’existència d’una xarxa de transport públic eficient que pugui competir amb avantatge davant del vehicle privat.

Albert GARCIA [et al.]. La ciutat sostenible. Barcelona: Centre de Cultura

Contemporània de Barcelona (CCCB), 1999

1. Resumiu les idees principals del text.

En aquest text d'Albert Garcia extret de "La ciutat sostenible", ens explica que una de les causes per les quals la gent se'n va de Barcelona, per viure a una altra ciutat, és l'abús de la utilització dels cotxes a la ciutat. A Barcelona s'utilitza molt al cotxe com a mitjà de transport, ja que la població no té tots els serveis que necessita en el seu barri, per aquest motiu la població és mobilitzar en cotxe. Aquest fet provoca contaminació i soroll. Per millorar aquest problema, és molt important intentar invertir en xarxes de comunicació com autobusos, trens i metros, per crear una ciutat més sostenible.

2. Definiu el concepte ciutat sostenible. Exposeu breument dues diferències entre la ciutat compacta i la ciutat dispersa que tinguin incidència sobre el medi ambient.

Una ciutat sostenible és aquella que satisfà les necessitats dels seus ciutadans sense comprometre la capacitat de les generacions futures. És important que la ciutat es desenvolupi tenint en compte el progrés econòmic, la justícia social i la preservació del medi ambient.

La ciutat compacta és aquella que té un nombre major d'habitants en un espai

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com