ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El Café De La Granota


Enviado por   •  6 de Junio de 2014  •  389 Palabras (2 Páginas)  •  152 Visitas

Página 1 de 2

Jesús Moncada (1941-2005) va ser un escriptor aragonès en llengua catalana. Va ser un dels autors més traduïts de la literatura catalana. El seu llibre més famós Camí de la sirga ha estat traduït a 15 idiomes. Ha guanyat diversos premis per la seva obra, entre ells la creu de Sant Jordi o el premi de les Lletres Aragoneses. Aquest text és una crònica.

En el text “Un barril de sabó moll” hi trobem com un cap, en Pere, dóna ordres i massa feina al seu peó, Florenci. Un dia de pluja en que en Florenci portava un barril a la botiga de l’Alexandre, aquest deixa patinar el barril, i es planteja el dubte de si li ha tirat al seu cap expressament o no. Aquest text és un soliloqui.

Seguidament, el text “La plaga de la Ribera” tracta sobre l’enderrocament de la casa de la Vila. A en Jeroni, durant el repartiment de les coses del local, li toca un pres. Aquest mostrarà ser un més de la família explicant el seu objectiu de ser delinqüent professional. Així doncs en Jeroni, escriu una carta al director de la presó per tal que el Valerià (pres) rebi classes d’un delinqüent professional.

En el text “Absoltes i sepeli de Nicolau Vilaplana” Cristòfol explica els fets passats durant el dia de l’enterrament de Nicolau. Aquell dia, molta gent es va perdre el millor partit de tots, per tal d’anar a l’enterrament, des d’on sentien els crits de la gent que estava al camp. Molta gent retrau encara els fets al fill gran de l’oncle Nicolau, el qual no té cap culpa. Aquest text és un soliloqui.

En el quart text “Paraules des d’un oliver” trobem un lladregot disposar a robar en una abundant collita d’olives. Mentre es disposa a fer-ho, es enxampat per l’amo de la feixa, el qual el fa fora a cops de bastó. Aquest text és una crònica.

En el cinquè text “Informe provisional sobre la correguda de l’Elies” trobem el relat de l’Elies que va corrents de casa seva fins al Café del Silveri on para la línia d’autocars. L’Elies, la dona del qual s’està morint, va fins a la parada per tal de dir-li al conductor de l’autobús que no necessita els medicaments, i així doncs estalviar-se els diners. Aquest text és un soliloqui.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com