ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El Dibuix Científic


Enviado por   •  17 de Abril de 2014  •  336 Palabras (2 Páginas)  •  111 Visitas

Página 1 de 2

El dibuix científic és un tipus de dibuix que té com a objectiu transmetre informació científica, i per a aconseguir-ho utilitza el detall i la exactitud, aquest ha sigut crucial al llarg de l’historia de la ciència tant per als propis científics com per als divulgadors. Es va utilitzar sobretot en temps més antics quan les tecnologies no eren tant avançades i no es podia fer ús de la fotografia, però, avui dia els investigadors generen aquests tipus d’imatges gràcies al desenvolupament tecnològic, tot i això el dibuix científic encara és molt utilitzat avui dia ja que molts cops pot resultar més fàcil d’entendre que una fotografia, mostra el detall de cada part del cos escollit i pot anar seguit d’anotacions molt útils.

Els primers dibuixos científics es creaven emprant una tècnica anomenada xilografia, Aquest mètode utilitzava una planxa de fusta sobre la qual es tallava a mà amb gúbies per a obtenir la imatge desitjada, un cop realitzat aquest procés la planxa de fusta s’impregnava amb tinta i es pressionava sobre un suport com el paper, així quedava el dibuix.

L’evolució del dibuix científic ha passat per varies etapes, i darrerament el desenvolupament tecnològic ha tingut un impacte evident en aquests, encara que això no para que es perdi la tècnica manual natural del dibuix.

El dibuix científic pot ser des de molt esquemàtic i simplificat a molt realista fins al punt de que sembli fotogràfic, però sempre s’ha d’aproximar el més possible a la realitat, també ha de tenir un alt nivell d’iconicitat s'aproxima al que percebem de la imatge real. Encara que fluctua entre el realista figuratiu i la esquematització i abstracció.

La mesura de la representació és fonamental pel que és necessari utilitzar una escala o proporció que ens permeti entendre quina mida té. Per al dibuix científic es poden utilitzar tot tipus de tècniques tant en les arts tradicionals com en les digitals, encara que en a l'actualitat les tècniques icnogràfiques agiliten el treball i gràcies a elles s’obtenen resultats més detallats.

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (2 Kb)
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com