ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Indice Automatico


Enviado por   •  18 de Mayo de 2014  •  249 Palabras (1 Páginas)  •  154 Visitas

ÍNDEX

TEORIES CONDUCTISTES I ASSOCIACIONISTES 1

1. CONCEPTE EPISTEMOLÒGIC DE L'APRENENTATGE 1

2. ORGANITZACIÓ PSICOPEDAGOGICA DE L'APRENENTATGE 2

3. AVALUACIÓ DE L'APRENENTATGE 3

ALTRES TEORIES 4

TEORIES CONDUCTISTES I ASSOCIACIONISTES

1.CONCEPTE EPISTEMOLÒGIC DE L'APRENENTATGE

Es considera que l 'aprenentatge d'un coneixement complex es produeix per associació a partir d'unitats més senzilles, que han de ser tan «pràctiques» (experimentals) com sigui possible.

Aquesta manera d'entendre com s'ha d'adquirir el coneixement ha fet que siguin considerades com a teories fortament empiristes. D'altra banda, i d'acord amb els corrents psicològics tipus «estímul-resposta» (vegeu el punt següent), aquestes teories també es consideren inductivistes, ja que els coneixements s'han d'induir per tal d'obtenir un producte.

2.ORGANITZACIÓ PSICOPEDAGOGICA DE L'APRENENTATGE

Aquesta teoria no fa suposicions sobre l'organització interna del coneixement dels estudiants, ni postula cap limitació en les edats per als aprenentatges. El conductisme solament estudia el comportament en els seus aspectes externs o directament observables.

És un model cognitiu que encadena estímul-resposta, és a dir: aprenentatge a través de la inculcació de comportaments. Per tant, creu que es poden aprendre comportaments, habilitats o conceptes de complexitat creixent, com a conseqüència lineal de la pràctica i a través de programes d'instrucció ben planificats i elaborats: ensenyament «prontal» o per fitxes; ensenyament programat... (GUTIÉRREZ, 1989 a), on els conceptes s'organitzen a partir del que és més senzill per tal d' arribar al que és més complex .

3.AVALUACIÓ DE L'APRENENTATGE

L'aprenentatge que ha fer l'alumne s'avalua pel canvi de conducta que aquest manifesta com a resultat de l'aprenentatge. És, per tant, una avaluació de comportaments determinats, hi ha un final previst.

ALTRES TEORIES

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com