ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Joan Salvat Papasseit


Enviado por   •  19 de Febrero de 2013  •  503 Palabras (3 Páginas)  •  242 Visitas

Página 1 de 3

Joan Salvat Papasseit va néixer a Barcelona 1894 a una família obrera, bastant humil.

Des de ben petit, el seu pare es va morir, i ell va ser recollit per un orfenat. Aquest orfenat es trobava dins d’un vaixell, a la vora del mar, és a dir, que Salvat va passar tota la seva infància dins d’un vaixell.

Ell va començar a treballar molt jove de tot tipus de treball, fogoner, com aprenent d’adroguer i d’escultor de les escultures religioses…la situació en què estava li va obligar assumir unes responsabilitat que en un altre context no hauria estat així. Però tots aquests oficis no li va acabar d’agradar i un bon dia, va agafar un tros de paper que sempre duia a la butxaca i es va posar a escriure unes coses incoherents, deslligades, amb un estil sec, que seran les característiques dels seus futurs poemes.

També cal destacar que va ser un poeta amb poca formació, ja que les situacions familiars no li permetia aquest luxe.

El fet de la setmana tràgica li va motivar a involucrar-se a la vida política i allà va aconseguir bastants amistats.

Les seves primers obres van ser articles socials publicades a les revistes, però destacarem sobretot Salvat com a poeta.

Com que ell va tenir una infància difícil o podríem dir desgraciada, va mostrar un gran amor per als nens, perquè confiava que eren les esperances del futur i va expandir les escoles públiques catalanes.

Joan Salvat Papasseit és un poeta que rep molta influència sobre el cubisme i el futurisme però també rep molta influència de la seva infantesa. Els temes principals de les obres són l’optimisme, el mar.

Ell tenia una enyorança especial al mar, ja que bona part de la seva vida va transcórrer prop del mar, concretament al port de Barcelona, va passar la seva infància dins del vaixell orfenat i a més a més, el seu pare era un mariner.

Ell tenia sempre un enfocament positiu del mar, el mar és un lloc on hi ha aventures i, aquesta aventura i el mar sempre lligada amb l’amor.

Salvat és una persona que li agrada molt els elements tradicionals i populars però en els seus poemes sempre afegeix un toc modern i culta, per això, podem trobar tot tipus de poesies per a ell, tant uns poemes més moderns com uns poemes molt més de caire tradicionals.

És un poeta molt optimista i és un admirador total de Maragall, ja que també era una personal molt vital i optimistista. Ell es mostra apassionat en les seves poesies i és una persona que confia a la força dels poemes. I Intenta ser sincer i realista en els seus poemes.

Malgrat que Salvat va tenir una vida bastant malalta, però no va perdre mai aquest enfocament positiu de les coses i no ens va mostrar cap rastre de pessimisme en les seves poesies, sinó al revés, sempre

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.9 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com