ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Literatura


Enviado por   •  21 de Octubre de 2014  •  344 Palabras (2 Páginas)  •  112 Visitas

Página 1 de 2

ACTE I

S’inicia l’escena amb dos personatges de la família dels Capulet. Quin sentiment manifesten cap als Montagú?

L’acte s’ha iniciat amb el diàleg de Samsó i Gregori que manifesten un sentiment d’odi i de rebuig cap a la família Montagut.

Com participa el príncep en aquestes disputes?

El príncep es vol mantenir al marge de totes les disputes perquè no vol afavorir a uns ni als altres,però bàsicament vol posar pau, no vol baralles a Verona . Una referència on o veiem es a la pàgina 54 quan parla el príncep i a la meitat diu:

“si torneu a inquietar els nostres carrers, pagareu amb la vida el rebombori. Per aquest cop, us en podeu anar; però vós, Capulet, vindreu amb mi, i aquesta

tarda, Montagut, veniu a conèixer…”

Per tant, ell lo que vol es mantenir la pau a Verona.

La ciutat en què es desenvolupa la història és Verona: per què ocorren aquí els fets i no a Anglaterra? Quin concepte de ciutat hi ha darrere?

Els fets ocorren a Verona perquè és un escenari exòtic perquè Itàlia es posa molt de moda en aquell temps i També perquè el seu autor, Shakespeare, va ser influït per alguns autors italians.. El concepte de ciutat que hi ha darrere és la ciutat-estat.

En l’escena II, Romeu ja ens parla d’amor. Enumera tots els trets que descriguin el sentiment, perquè després seran importants.

Romeu amb les seves paraules ens descriu un amor, com: “Boig no, però estic més lligat que un boig, estic tancat a una presó sense aliment, fuetejat i turmentat…”

“… Una altra de més bonica! El sol, que tot ho veu, no n'ha vist mai cap altra d'ençà que el món és món.”

Diu que està enamorat, pres per l’amor i al no ser correspost per aquesta, que està sense menjar i turmentat, i també diu que no hi ha noia mes bonica que ella.

L’escena III ens dóna a conèixer Julieta: edat, obligacions com a filla, imposicions del matrimoni.

Julieta li falten 15 dies per fer catorze anys, edat en la qual les dones o fins i tot

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com