ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Metodo ABC


Enviado por   •  13 de Mayo de 2015  •  414 Palabras (2 Páginas)  •  236 Visitas

Página 1 de 2

1. Busca a internet què és el mètode de classificació ABC i explica'l.

El model ABC es basa en la classificació del total dels estocs en tres grups, d’acord amb la seva aportació en la inversió de l’empresa: en molt importants (A), menys importants que les anteriors (B) i poc importants (C), aplicant un tractament diferent a cadascun d’ells.

La classificació de les existències en aquest mètode és la següent:

• Existències A. Són els articles emmagatzemats més importants. Suposen el valor més gran de les existències, poden arribar a un 75% del total de la inversió i representen el 20% dels productes emmagatzemats.

• Existències B. Són articles menys rellevants per a l’empresa que els anteriors, però també s’han de controlar i mantenir aquest control, tot i que ha de ser menys estricte que el que es porta a terme a les existències A. Poden suposar el 20% del capital invertit i representen el 30% dels productes emmagatzemats.

• Existències C. Són existències que tenen poca rellevància i que no necessiten un control específic, es poden portar a terme mitjans més simples per al seu control. Poden suposar el 5% del capital invertit i representen el 50% dels articles emmagatzemats.

2. Què és la llei Pareto?

És aquella que està directament relacionada amb el 80/20.

La llei de pareto diu que el 20% de l'esforç genera el 80% dels resultats.

Pareto va descobrir amb experiments que aquesta llei s'aplica a munts de situacions en la vida real, i que si bé en moltes ocasions pot ser que no sigui un 20% o un 80% exacte (podria ser 23% i 79%) que regularment aquests valors es troben al voltant de 20 i 80.

Una forma més general de la Llei de Pareto podria ser la següent: El 80% de les conseqüències prové del 20% de les causes.

2. Quin és l'ABC dels costos logístics?

Hi ha empreses que, sigui perquè produeixen els seus propis articles i tenen una gran quantitat d’existències per emmagatzemar o perquè es tracti d’empreses comercials que també han de tenir al magatzem una quantitat important d’articles per afrontar la demanda dels clients, tenen la necessitat de donar la importància adient a cada tipus d’existència.

Quan al magatzem hi ha molta varietat d’articles i no es pot destinar el mateix temps ni els mateixos recursos a tots per la importància que poden tenir uns i altres, es fa necessari classificar-los realitzant una vigilància i control de tipus més minuciós per als productes més importants i una vigilància menys rigorosa als que tinguin menys rellevància.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.5 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com