ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

RESUM "THE LONELINESS OF THE LONG DISTANCE RUNNER".


Enviado por   •  26 de Febrero de 2015  •  390 Palabras (2 Páginas)  •  128 Visitas

Página 1 de 2

RESUM “THE LONELINESS OF THE LONG DISTANCE RUNNER”.

La pel·lícula mostra la vida d’un noi de familia obrera, el qual ell és el germà gran de tres nens petits, però amb la mort del seu pare es produeix un “clima de tensió” a casa. Colin, el protagonista, i un dels seus amics un dia opten per anar a robar diners a una panadería a causa de la falta de diners. Aquest roben exactament 71 lliures, les quals estaven destinades a ser gastades en ells i les seves novies correponents. Els diners són amagats a una canonada de casa seva, i un dia plujòs just quan la policía estaba registrant la casa, l’aigua al baixar per la canonada va fer baixar els diners i va ser descobert i, conseqüentment, és condemnat a confinament a Ruxton Towers, un borstal (reformatori) per a delinqüents juvenils. Allí és tractat d’una manera extrema i severa. El Colin, busca d’alguna manera un “refugi” mental i es dedica a esforçar-se al màxim a les carreres de llarga distancia i crida l’atenció de les autoritats del reformatori per les seves aptituds físiques. Aquestes curses de fons proporcionen a Colin la possibilitat de sortir més aviat del centre si venç en una important cursa camp a través contra un prestigiós col·legi privat. Per a Ruxton Towers la victòria en la cursa representaria un gran ascens en el prestigi de l'entitat, i Colin té un incentiu ben evident per col·laborar-hi.

Quan arriba el dia de la cursa, avança a tothom fins a posar-se primer. Tot i anar primer, a pocs metres del final, es frena, fins al punt de que deixa pasar al seu contrincant del centre rival i perd la cursa. Això ho fa aposta, desafiant així a envers els seus carcellers i les forces repressives que representen. Perdent deliberadament la cursa, Colin demostra la seva creença que la cursa i els valors del sistema que simbolitza no tenen cap sentit, que l'aprovació dels seus superiors socials és inútil i que ell es nega en rodó a jugar amb les seves normes.

Desprès d’això, la resposta del centre davant del seu acte d’oposició es dura. La possibilitat d’anar-se’n abans del centre s’esfuma, i Colin es resigna a suportar la duresa de les feines desencoratjadores a què és forçat. Tanmateix, quan revisa els seus actes, no es penedeix de res.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.3 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com