ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Sessió Flexibilitat


Enviado por   •  11 de Mayo de 2013  •  531 Palabras (3 Páginas)  •  218 Visitas

Página 1 de 3

Aquesta activitat consisteix en una sessió on s'hi faran una sèrie d'estiraments que ajudaran a millorar notablement la nostra flexibilitat corporal, específicament a la zona de les cames i esquena, que són normalment les més emprades. Aquesta sessió no serà intensament forta, sinó que serà adequada a la capacitat de cada persona per tal de no fer un sobresforç a la seva musculatura.

La sessió es durà a terme en el gimàs o, preferiblement, a una sala amb miralls per tal de poder corretgir la posició corporal dels alumnes. Tindrà una duració de 45 minuts, incloent-hi l'escalfament i la tornada a la calma. Aquesta classe té un nombre màxim de participants de 8 persones, i un mínim de 4, per tal de poder treballar millor amb cada participant. El material necessari seràn bancs, matalassos i pilotes de ioga.

1a part: L'escalfament.

Aquesta activitat necessita un escalfament suficientment fort com per poder escalfar bé els músculs per que aquests es puguin estirar correctament sense causar lesions. Primerament farem unes voltes al gimnàs, intercalant springs amb ritmes més lents. Després, farem una sèrie d'exercicis que consistiràn en salts repetits, abdominals i flexions amb les pilotes. Això acabarà amb lleugers estiraments que faràn que les zones que s'han escalfat i no siguin necessàries a la sessió es relaxin.

2a part: Entrenament de la tècnica.

Durant l'activitat, els alumnes hauràn de dur a terme una sèrie d'estiraments que faràn de manera individual. Cadascú buscarà el seu punt flexible màxim i treballarà sobre ell, sense sobrepassar-lo, per evitar lesions. Algun dels exercicis estàndart (no específics):

- La mariposa. Per començar es farà un estirament molt típic. Aquest té com a punt de treball els abductors, un múscul que s'empra molt diàriament. Mantindrem l'exercici 30 segons i relaxarem les cames.

- Estirament isquiotibial. Per aquest usarem el banc. Es farà amb les dues cames, alternant-les, fins a fer 4 estiraments amb ambdues cames.

- El gat. També és molt comú i ens permetrà estirar l'esquena. Es repetirà 6 vegades, una cap a cada banda, ficant o treient la panxa.

- El vaixell. Aquest ens permetrà estirar l'esquena, cames i panxa a la vegada. És un exercici més complicat, així que es farà amb més o menys dificultat segons les capacitats de cada persona.

- La vela. És un exercici que té més dificultat encara. Es farà amb ajuda d'un company per tal de poder arribar el màxim de lluny possible. Aquest estirament afecta a l'esquena.

- Obertura de cames. Aquest és finalment el més dificil i al que intentarem dedicar més temps. La finalitat és aconseguir obrir-nos de cames, el màxim que les nostres cames ens ho permetin. Això es farà amb l'ajuda d'un company que, lleugerament, farà pressió a l'esquena o estirarà els braços per fer que l'altre company estiri més l'esquena.

3a part: Tornada a la calma.

La tornada a la calma serà bàsicament una estona de relaxació. Estirats a terra i amb música relaxant, els alumnes aniràn tancant els ulls i relaxant el seu cos per tal de fer que tot l'organisme torni a estar en perfectes condicions. Això els permetrà, també, descansar els músculs que han estat estirats o els que han patit algun dolor pels exercicis fets.

...

Descargar como  txt (3.3 Kb)  
Leer 2 páginas más »
txt