ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Significat Dels Colors


Enviado por   •  17 de Abril de 2014  •  823 Palabras (4 Páginas)  •  186 Visitas

Página 1 de 4

EL SIGNIFICAT DELS COLORS EN EL DIBUIX.

.Els diferents colors i la utilització d´aquests tenen un significat sobre l´estat emocional i afectiu dels nens. És important veure en un dibuix la intensitat amb que l´infant els utilitza. La utilització de colors forts mostren sentiments intensos. Els colors més suaus sensibilitat, timidesa....

Un altre aspecte a considerar és el realisme dels colors en el dibuix.

Groc Quan predomina aquest color en el dibuix pot assenyalar l'existència de certes tensions o situacions de conflicte, normalment en l'entorn familiar o amb alguna de les figures de referència (especialment el pare). El groc és un color intermedi que inconscientment ens indica precaució, cautela. També transició d'una situació a una altra. Si el groc forma part, sense predominar sobre els altres, del dibuix, es pot interpretar en clau d'energia, dinamisme, adaptació i fins i tot creativitat.

Blau En general, el blau és un color que transmet calma, serenitat, sensibilitat, absència d'impulsivitat, enteniment, capacitat per reflexionar. En definitiva, el predomini del blau en el dibuix pot ser entès com a capacitat de control sobre un mateix i intel • ligència emocional. Alguns nens ho difuminen suaument per crear el cel o el mar (sensibilitat, afectivitat). Alguns autors afirmen que un excés de blau en els dibuixos podrien significar un indici d'enuresi. És possible que alguns nens representin així, inconscientment, el seu problema d'incontinència nocturna.

Marró El marró és un color fort que pot adquirir diferents tonalitats i en base a això, tenir un significat diferent. Veiem el marró normalment en els troncs dels arbres dibuixats, representant el propi "jo". Un predomini del marró pot significar la necessitat de tenir "els peus a terra", visió realista de les situacions, prematura responsabilitat. També tendències agressives (justificades com defensives) si la tonalitat és molt fosca. El marró també pot indicar, segons context i configuració del dibuix: serietat, persistència, prudència i també intolerància.

Negre El negre és el color més fort i s'associa en la nostra cultura a diferents patrons contradictoris entre ells. El negre s'ha utilitzat tradicionalment per a representar el dol per les pèrdues familiars i la mort, però també suposa un color molt apreciat i utilitzat en moda actual per aconseguir dissenys molt elegants i sofisticats. Un predomini d'aquest color, ens indica una personalitat rebel, emotiva, patidora. També potser malenconiosa, pudorosa o amb la necessitat de destacar sobre els altres. Com veiem la seva interpretació s'ha d'efectuar en base a les claus contextuals de la resta del dibuix ja que pot prendre diferents interpretacions. Si el dibuix presenta predomini

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.4 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com