ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Tecnociencia I Tecnopoder - V. Nuñez


Enviado por   •  20 de Octubre de 2011  •  326 Palabras (2 Páginas)  •  642 Visitas

Página 1 de 2

Basant-nos en l’article de la Violeta sobre “ Entre la tecnociencia y el tecnopoder: el desafío de mantener abierta la pregunta acerca de las condiciones de producción de la Pedagogía Social y sus efectos”, podem comprovar com la tecnologia ha modificat la activitat científica de manera que aquest canvi ha comportat l’aparició d’empreses tecnocientífiques les quals han modificat la manera de saber i organitzar el coneixement. L’eix principal és que considera el coneixement com a mitjà per a aconseguir altres finalitats posant un especial interès en les estructures de les relacions. Si prenent com a punt de partida la Pedagogia Social i l’Educació Social veiem que el poder aquí és caracteritza per l’estructura de les relacions humanes. La tasca encomanada per a l’educador social és la de prevenció i d’aquesta manera es transforma en un operador del tecnopoder.

Aquest educador haurà d’emprar estratègies per a justificar la prevenció. Però sota aquesta idea de prevenció s’obre la porta per a intervenir en la vida dels altres, allà on es percep que pot haver perill amb la finalitat de formar una societat sana. És en aquest moment quan la biopolítica entra en joc ja que es considera al individu com a objecte de estratègies politiques. Les relacions afectives passen a un segon pla, ara l’esforç està dirigit cap al poder i el control sobre els altres.

Violeta Núñez, denúncia aquesta nova pedagogia social ja que segons les seves recerques, el paper de l’educador seria el de tornar a configurar el camp pedagògic deixant de banda els protocols d’observació que ja estan adquirits però sense oblidar aquestes relacions de poder. Aquest educador s’ha de posicionar d’una manera camuflada. La seva tasca és la de comprendre les relacions humanes, com aquestes relacions ens ofereixen coneixements. L’educador hauria de deixar de banda tots els discursos que han rebut i trobar nous procediments i models ja que d’aquesta manera l’educador no es convertiria en un operador social sinó en un educador social.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com