ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Tenis De Mesa Para Minusvalidos


Enviado por   •  15 de Marzo de 2013  •  489 Palabras (2 Páginas)  •  429 Visitas

Página 1 de 2

Introducció

a) Història;

- El tennis de taula per a discapacitats es va introduir als Jocs Paralímpics de Roma de l’any 1960, 28 anys abans del seu debut com a esport olímpic. Les competicions per a persones que competien dempeus es van introduir a Toronto l’any 1976 i les competicions per a jugadors amb paràlisi cerebral es van introduir l’any 1980 a Moscou.

b) Importància dins dels esports adaptats;

- Aquest esport és molt important per a les persones discapacitades ja que ajuda molt a que aquestes persones s’integrin a la societat.

- És un esport que aconsegueix molt bé els seus fins com a rehabilitació complementària ja que compagina reflexes, intel•ligència i rapidesa, a més de requerir d’un esforç físic important.

- La majoria de les persones amb discapacitat que practiquen aquest esport formen part de clubs o associacions esportives on no hi ha cap distinció entre els jugadors amb discapacitat o sense ella, això permet arribar a un nivell de joc molt elevat.

Modalitats;

- El ping pong es practica en dos modalitats(subdividides en cinc categories):dempeus i amb cadira de rodes. A totes dues es segueix el reglament de la ITTF (Federació Internacional de Tenis de Taula) amb unes poques modificacions a la modalitat de cadira de rodes.

- Existeixen 5 categories:

o Lesió de Medul•la Espinal / Paralitzat / Cadira de rodes

o Amputat / Enanisme / Altres

o Ceguera o deficiència visual

o Discapacitat Intel•lectual

o Lesió Cerebral Traumàtica / Paràlisi Cerebral

Material:

- Raqueta i pilota de tennis de taula

- Taula: mateixes mides de la taula de tennis tradicional (2,74 m de longitud i 1,525 m de amplada, situat en un pla horitzontal de 76 cm del terra amb una area de joc de, com a mínim, 14 m de llarg, 7 m de ampla i 5 m d’altura delimitada per tanca de 75 cm de alt) però es deu permetre l’accés d’una cadira de rodes per tant les potes deuen estar a 40cm.

- Les cadires de rodes:

o Han de tenir 2 rodes grans i una de petita com a mínim.

o Es poden ajustar els reposapeus però ni aquests ni els peus poden tocar el terra ja que això significaria la pèrdua del punt.

o La cadira no podrà estar agafada a cap part del cos per sobra els genolls (exceptuant causa mèdica justificada)

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com