ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

VOLEY PRESENTACIO


Enviado por   •  14 de Abril de 2021  •  Apuntes  •  277 Palabras (2 Páginas)  •  67 Visitas

Página 1 de 2

VOLEY:

Creat per William George Morgan al febrer de 1895. Era entrenador esportiu de l'Associació Cristiana de Joves (YMCA) a Holyoke.

Morgan va realitzar als seus estudis a Springfield on va conèixer a James Naismith que, a 1891, havia inventat el joc del bàsquet.

El voleibol va ser ideat en principi com una alternativa més assossegada a el bàsquet, ja que encara que l’esport s’adaptava molt bé als joves, la gent més adulta tenia dificultats a l’hora de practicar-lo.

Inicialment el voleibol va rebre el nom de mintonette.  Es tractava d’un joc dissenyat per jugar a interiors, com a gimnasos, però també es podia jugar a l’aire lliure. Era un joc per equips molt similar a altres esports com el tenis o el handball.  

Morgan va dissenyar les primeres regles del joc que actualment tenen clares diferencies amb les primeres, com per exemple l’aparició del “libero” al 1998

A partir de 1952 es va començar a dir “VOLLEYBALL”

En els anys següents, l'esport es va estendre per tot el món. Primer va arribar a Canadà l'any 1900 i de seguida va arribar a Asia. Els soldats nord-americans el van introduir durant la Primera Guerra Mundial a Europa Oriental, on es va convertir en un esport molt popular.

1920 → Platges catalanes i valencianes.

Federació Espanyola d'Handbol 1960

El 1951 es va organitzar el primer Campionat d'Espanya de voleibol

federat.

El 1953 la secció de voleibol s'incorpora a la Federació Internacional de

Voleibol FIVB.

En els Jocs Olímpics de 1924 el voleibol va ser presentat com a esport de demostració. Des de 1964, el voleibol ha estat esport olímpic. La variant vòlei platja s'incorpora a la FIVB el 1986 i als Jocs Olímpics d'estiu des 1996.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.7 Kb)   pdf (38.7 Kb)   docx (7.2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com